Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera Àngels Chacón, amb el ministre andorrà d'Educació, Eric Jover, el rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.
La consellera Àngels Chacón, amb el ministre andorrà d'Educació, Eric Jover, el rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.

Els estudiants andorrans podran fer les proves de la selectivitat a la Seu d'Urgell a partir d'aquest curs


Escrit per: 
Agències

La Generalitat, el Govern d'Andorra, l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i la Universitat de Lleida (UdL) van subscriure divendres un conveni que facilitarà a l'estudiantat provinent del sistema educatiu andorrà poder realitzar les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) específiques a la Seu d'Urgell, ja aquest mateix juny. D'aquesta manera, evitaran haver-se de desplaçar per fer la selectivitat fins a la ciutat de Lleida com ho havien de fer fins ara i, així, podran examinar-se en un entorn més pròxim als seus llocs de residència. Aquesta mesura beneficarà aquest curs a prop d'una trentena d'estudiants andorrans. Els joves andorrans que volen accedir a universitats de Catalunya han de realitzar la fase voluntària específica.

Fins ara, els estudiants andorrans havien de desplaçar-se fins al tribunal de Lleida per realitzar la fase voluntària específica de la selectivitat que serveix per apujar la nota final d'admissió fins a una puntuació màxima de 14 punts. A partir d'ara, podran fer-ho en el lloc corresponent habilitat per l'Ajuntament de la Seu, amb el tribunal que la UdL desplaça a aquesta ciutat. El 2018 van fer les PAU a Lleida 39 estudiants andorrans, el 207 van ser 17, i el 2016, 18. 

Fruit d'aquesta col·laboració, la Generalitat, mitjançant l'Oficina d'Accés a la Universitat del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) es compromet a designar els membres que formaran part del Tribunal de correcció de la Universitat de Lleida a la Seu d'Urgell.

La consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'ha mostrat satisfeta per l'acord signat ja que suposa "una mostra de suma de generositats de totes les entitats que formem part d'aquest conveni". En aquest sentit, ha remarcat la voluntat i l'interès de totes elles "de facilitar eines als estudiants, que són els beneficiaris directes d'aquest acord". A més, la consellera ha recordat que "en aquesta nova economia, el talent juga un paper cabdal, i en aquest context, Catalunya té un sistema educatiu compromès amb la societat del coneixement".

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior d'Andorra, Eric Jover, ha agraït la "sensibilitat" de les institucions catalanes i ha destacat que "el compromís del Govern per una educació de qualitat passa també per posar les màximes facilitats als estudiants per poder accedir a l'ensenyament superior". Així mateix, Jover ha posat en valor la "qualitat" de les universitats catalanes, en les quals es formen la meitat dels estudiants andorrans, segons ha explicat. 

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, ha remarcat els lligams entre la Seu i el Principat d'Andorra els quals "sempre han estat molt estrets i també en matèria de projectes acadèmics". Per Batalla, aquest acord "beneficiarà molt als estudiants del Principat en un moment tan important del seu itinerari acadèmic".

Per la seva banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha destacat que aquest acord és "un pas endavant en les facilitats que la universitat ha de donar als futurs estudiants". "Fer més còmoda la participació dels estudiants del sistema andorrà a les PAU, és un compromís amb el qual la Universitat de Lleida està satisfeta de participar", ha afegit.

El conveni, que té una vigència inicial de quatre anys, preveu la creació d'una Comissió de Seguiment integrada per representants de les quatre institucions signatàries que vetllarà pel seu compliment.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte