Diari digital d'Andorra Bondia

Els exconsellers demanen als polítics que actuïn amb seny


Escrit per: 
Redacció


L’Associació d’Exsíndics i Exconsellers Generals (Aesco) va recomanar ahir als representants polítics que no s’aferrin als “dictats dels partits” i que vetllin per les necessitats del país. Coincidint amb l’assemblea general que l’Aesco celebra anualment, el secretari de l’entitat, Francesc Forné, va apel·lar al “seny andorrà” per afrontar l’actual situació política i va demanar als consellers “que no siguin maximalistes”.

 
De la seva banda, la vicepresidenta de l’associació, Rosa Maria Mandicó, va afirmar que “és evident que a Andorra hi ha una crisi, però ja n’hi ha hagut altres vegades i sempre es pot trobar solucions”. Mandicó va matisar que “s’ajunten dos crisis” –la política i la financera– i va recordar que “amb les dotzenes parts es pot treballar, ja que no és la primera vegada que Andorra no té pressupost”. Sobre aquesta qüestió, Forné va sostenir que “qualsevol despesa que el Govern necessiti, el Consell General l’aprovarà”, així que va opinar que “la paraula bloqueig no és pertinent”. En aquest sentit, el secretari de l’Aesco va apuntar que “potser el problema més greu que pot tenir el Govern no és el pressupost, sinó el finançament; és a dir, fins a quin punt està disposada a arribar la banca andorrana”. 
L’assembla general d’ahir va servir per aprovar els comptes de l’entitat –que té 101 membres i un pressupost de 13.228 euros per a aquest any– i per donar informació sobre l’Associació Europea d’Antics Parlamentaris i Membres del Consell d’Europa i la UE, després que l’Aesco hagi demanat ser-ne membre observador. Segons va explicar Mandicó, en cas que s’accepti la sol·licitud, durant dos anys podran participar en totes les reunions de l’associació, que té com a principal reivindicació “que els actuals governants tinguin en compte la seva experiència i siguin escoltats”. Un cop acabat aquest termini, l’Aesco podrà valorar si hi ha interès per entrar a formar part de l’entitat definitivament.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte