Diari digital d'Andorra Bondia
Des dels treballadors de la Justícia reconeixen que és difícil cobrir els serveis mínims i, per això, volen acordar-los amb el CSJ.
Des dels treballadors de la Justícia reconeixen que és difícil cobrir els serveis mínims i, per això, volen acordar-los amb el CSJ.

Els funcionaris de la Justícia també faran vaga tot i haver rebut pressions


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració de Justícia s’afegeix a la vaga indefinida convocada per la resta de sindicats de funcionaris, el termini de la qual –un mes entre el 19 de febrer i el 19 de març– comença precisament avui. Així es va acordar la setmana passada en una assemblea, tot i que encara tenen pendent reunir-se aquesta setmana amb el president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, per comunicar-li que secundaran la vaga i per poder acordar uns serveis mínims. La presidenta del sindicat, Cristina Araujo, va explicar que serà complicat cobrir aquests serveis en una àrea com la justícia en què els terminis per presentar documentació o citar persones són importants. Tot i això, Araujo també va manifestar que “extraoficialment” hi ha treballadors públics que “han rebut pressions de batlles” perquè no facin vaga, però tot i això “hem decidit fer vaga com la resta de funcionaris”.
El sindicat del personal de Justícia està format per una vuitantena de treballadors administratius i oficials, que treballen en els diferents departaments de la seu de la Justícia, a la Batllia, al Tribunal de Corts, Superior i Consell Superior de la Justícia, entre d’altres. Fan tasques administratives, entre les quals, gestionar l’entrada de sol·licituds i tràmits, i també la de citar oficialment les persones que requereix la justícia, “i en aquestes tasques els terminis són molt importants. Per això sabem que serà complicat cobrir uns serveis mínims en cada departament, i també a la tarda, quan ja hi ha personal mínim. Serà difícil compaginar-ho per  poder exercir el dret de vaga”, va explicar Araujo. La presidenta del sindicat del personal adscrit a l’Administració de Justícia també va remarcar que la relació amb el Consell Superior de Justícia sempre ha estat bona, “i sempre hem pogut parlar amb el president. Per això, crec que es podrà arribar a un acord”.
Segons Araujo, els treballadors de Justícia no estan d’acord amb la reforma de la llei de la Funció Pública que està tirant endavant el Govern, i per això s’afegeixen a la resta de sindicats de funcionaris en senyal de protesta en aquesta vaga indefinida. “L’únic que ens falta és que ens retallin la meitat del sou, s’han carregat la jubilació, hem anat reduint, reduint i reduint, i ja n’hi ha prou”, va dir la representant dels funcionaris de Justícia. 
Just aquesta setmana hi ha  judicis al Tribunal de Corts i altres vistes, i Araujo reconeix que serà difícil. Tot i això, també va explicar que, malgrat que s’ha decidit acompanyar els sindicats en la vaga, des del personal adscrit a l’Administració de Justícia no es tindrà pressa a fer l’aturada, ja que també volen que els serveis mínims siguin consensuats i acordats. 
Araujo va manifestar que en la reunió celebrada la setmana passada es va acordar per majoria anar a la vaga, però va reconèixer que desconeix quanta gent la seguirà, perquè “una cosa és el que s’acordi i l’altra és la situació personal de cadascú”, va dir. Pel que fa a les pressions rebudes d’alguns batlles, no va voler remarcar res més perquè són “extraoficials”. 

vaga
administració de justícia
Enric Casadevall
funcionaris
sindicats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic