Diari digital d'Andorra Bondia
Els sindicats que han impulsat les dues ILP en la seva presentació.
Els sindicats que han impulsat les dues ILP en la seva presentació.

Els funcionaris esperen un gest de Descarrega amb la prejubilació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

La plataforma sindical de funcionaris de l’Administració espera un gest de la ministra de la Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, després de l’acord assolit entre el ministeri d’Educació i el Sindicat de l’Ensenyament Públic (SEP) pel qual s’ofereix la possibilitat als docents de jubilar-se als 60 anys. El portaveu de la plataforma, Gabriel Ubach, remarca que aquesta opció s’hauria de donar a tots els treballadors de la funció pública. “Per dignitat exigim que es faci extensiu a la resta de personal de l’Administració”, va dir.

Per assolir aquesta reivindicació, però, no preveuen emprendre cap mesura, ja que consideren que “ha de sortir de la ministra”. Ubach va lamentar que Descarrega no ha estat capaç d’arribar a cap acord quan es va negociar la reforma de la llei de la funció pública i, per això,  considera que la mateixa ministra i el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, “n’haurien d’aprendre” del ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover. El portaveu de la plataforma sindical va aprofitar per felicitar Jover perquè “ha donat una lliçó a la senyora Eva Descarrega del que és democràcia, consens i diàleg”, ja que és evident que ha sabut arribar a acords. Avui ja es reunirà la comissió consultiva per elaborar l’informe sobre la llei del cos d’educació. “És una llei que emana del consens i el diàleg, no com la llei de la funció pública”, va dir Ubach.

Per altra banda, la plataforma sindical es va reunir ahir per seguir avançant en la recollida de signatures per a les dues iniciatives legislatives populars (ILP) per establir un sistema electoral més proporcional i per tirar endavant una llei de responsabilitat política. Ubach va assegurar que es tindrà un punt a cada parròquia i que la setmana que ve ja es donaran a conèixer els diferents espais on els ciutadans es poden adreçar per firmar-les. Les signatures hauran d’anar acompanyades d’una fotocòpia del passaport del signatari, i s’hauran de presentar en un llibre encunyat davant notari en què hi haurà de constar el text de l’ILP seguit de les firmes i les fotocòpies del passaport.

funcionaris
gest
descàrrega
prejubilació

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Hi ha ja massa funcionaris a Andorra, i voldrien a més treballar menys que els altres ciutadans ? De qui es burla t'hom ? Un paleta, un enrajolador, un agricultor tenen dels oficis que escurcessin l'esperança de vida, però funcionarial ? Estiguem seriosos, perquè un país, al capdavall petit, pugui sobreviure, cal en principi que les finances públiques siguin ben administrades. Tot el contrari del programa d'aquests privilegiats egoistes !!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte