Diari digital d'Andorra Bondia

Els funcionaris francesos amenacen de 'prendre Andorra com a ostatge' si el seu govern no atén les seves reivindicacions


Escrit per: 
Agències / Foto: M. T.


Un centenar de funcionaris francesos, la majoria agents de duana, han tallat la frontera del Baladrà entre les onze i les dotze del matí d'aquest divendres en protesta per les polítiques del govern francès.

Tal com ha explicat el representant del sindicat CGT, Jacques Olive, l'acte s'ha fet simultàniament amb el bloqueig del ferri provinent d'Anglaterra, i del que fa el trajecte entre el Marroc i Marsella. Les queixes es basen en tres qüestions: les jubilacions, el fet que no es cobreixin els llocs de treball de les persones que es jubilen, i la pèrdua de poder adquisitiu dels funcionaris. Olive ha assegurat que la protesta d'aquest divendres s'ha fet 'de manera amable', però que si el govern no atén les seves reivindicacions, tenen previst accions més contundents. En aquest sentit, no descarten accions a Tolosa, a la frontera d'Hendaia i 'prendre el Principat d'Andorra com a ostatge bloquejant totes les entrades durant un període llarg de temps'. Segons ha informat l'Agència de Mobilitat, la protesta d'aquest divendres no ha provocat problemes a la xarxa viària andorrana.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte