Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de llista d’UL compareixia ahir per parlar del seu programa financer però va acabar refutant les acusacions dels funcionaris.
El cap de llista d’UL compareixia ahir per parlar del seu programa financer però va acabar refutant les acusacions dels funcionaris.

Els funcionaris l’amenacen amb la Batllia i Majoral hi veu electoralisme


Escrit per: 
A. L. / Foto: Màximus

El cap de llista d'UL se sorprèn que surti precisament ara a la llum un cas que s’arrossega des del 2021.

El joc net que reclamava Josep Majoral en la presentació de la llista d’UL+Demòcrates+Acció, ha durat exactament un dia. Diumenge va començar la campanya i a primera hora del matí d’ahir l’associació de treballadors del Comú lauredià, Atcosa, anunciava la intenció de dur el cònsol a la Batllia. El motiu és el malestar que, segons el sindicat, ha generat entre el personal el reglament de la funció pública aprovat el 2021 i el silenci que han rebut per resposta les reclamacions que des d’aleshores s’han elevat al Comú. Per concretar, Atcosa vol que la justícia es pronunciï sobre els canvis de categoria “sense causa justificada” que han generat, a més, un “increment injustificat de la plantilla”, sobre la reubicació de cert nombre de treballadors sense el consentiment dels afectats, i que a alguns d’ells se’ls hagi fet firmar documents que “no complirien amb la normativa de protecció de dades”.

Ja saben que a Majoral no cal gaire per fer-lo parlar. I no es va mossegar la llengua: “Tal com era el nostre compromís i com demanaven els mateixos funcionaris, quan vam entrar al Comú vam crear un departament de recursos humans i li vam donar les eines, el reglament, per dur a terme la seva funció. Naturalment, implantar una nova manera de treballar pot generar friccions, però no deixa de sorprendre’m que l’amenaça de la Batllia surti a la llum just el primer dia de campanya, perquè el reglament és del 2021. I encara més quan analitzo els signants del document i m’hi trobo gent que té parents a les altres llistes”.

El cap de llista d’UL, en fi, va capgirar la truita i, davant de les insinuacions d’“electoralisme” dels funcionaris –així és com interpreten les “mostres d’apropament que hi ha hagut els darrers dies”– no va tenir pèls a la llengua: “Ja em diran què pot ser més electoralista que anar a la Batllia precisament avui. D’altra banda, no tots els funcionaris del Comú estan assabentats d’aquest moviment ni tots el comparteixen. Però si acabem a la Batllia serà l’oportunitat d’explicar cas per cas la situació de cadascun dels afectats, i des d’ara mateix m’ofereixo a parlar-ne públicament si ells s’hi avenen. Vaja, que no hi ha en tota l’administració un departament de recursos humans més professional i menys polititzat que el de Sant Julià”.

Cinc milions l’any
I això que ahir era el dia d’explicar l’apartat financer del programa d’UL i companyia. Majoral va treure pit pels quatre anys de gestió –ja saben, reducció del deute a la meitat, de 14 a set milions, i inversions per valor de divuit, i tot plegat amb la pandèmia i l’incendi del Centre Cultural pel mig, com li agrada remarcar– i es va comprometre a seguir gestionant el Comú “com hem fet fins ara, amb criteris de resiliència i d’estalvi”, i a seguir invertint, a raó d’entre quatre i cinc milions anuals, en equipaments com dipòsits d’aigua (a Fontaneda i a Faucellers), eixamplament de carretera, parcs infantils i aparcaments.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte