Diari digital d'Andorra Bondia
Xavier Espot va donar el sí a l’executiva del partit el passat dimarts.
Xavier Espot va donar el sí a l’executiva del partit el passat dimarts.

Els grups de l’oposició veuen amb Espot un canvi de model amb la UE


Escrit per: 
P.G. / Foto: Jonathan Gil

Malgrat que el nomenament d’Espot com a candidat de Demócrates per Andorra (DA) a les properes eleccions era una carta descoberta i coneguda per tots, els partits de l’oposició ja han fet les primeres valoracions, en les quals perceben que Espot marca diferències amb Antoni Martí pel que fa a l’acord amb la Unió Europea. 

Des d’UL i Independents de la Massana, el conseller general Carles Naudi va voler mostrar tot el seu respecte davant d’Espot, “com qualsevol altre candidat que hagi pres aquest pas per presentar-se perquè al final és un acte de generositat per servir al país”. Tot i això, Naudi va aprofitar per fer referència a les paraules d’Espot sobre l’alentiment de l’acord amb la Unió Europea.

“Em crida l’atenció que ara el grup de DA està acostant-se al nostre discurs d’europragmatisme, que abans ens criticaven dient que érem antieuropeistes, i s’han donat compte que és un discurs pragmàtic i assumible que s’acosta a la nostra societat i que en part se l’estan apropiant”, va remarcar el conseller d’UL i Independents de la Massana. 

Per la seva banda, des de Socialdemocràcia i Progrès (SDP) el conseller general Víctor Naudi va manifestar que amb les declaracions efectuades per Espot  sobre el procés d’acostament a Europa “ja es constata que farà algun canvi i que discrepa de la línia que Martí ha portat  i per tant reconeix que les coses no s’han fet tan bé”.

Des de SDP es continua sense tenir marcada la data per elegir candidat ja que, segons va manifestar Naudi, es prioritza avançar en les llistes parròquials i després configurar la llista nacional per més tard triar al candidat. 

Els que han estat més crítics ha estat el Partit Socialdemòcrata. La primera secretària del PS,  Susanna Vela, va manifestar ahir que la figura del candidat taronja continua sent “la persona responsable de moltes qüestions com les pensions baixes, els habitages, la gestió de menors, en les quals no ha fet una gestió ben feta”. 

Vela també lamenta que una formació que porta l’adjectiu de demòcrata hagi estat escollit “per un partit que no té un mecanisme democràtic” per nomenar el candidat. Les primàries, per Vela, són una fórmula democràtica per triar un candidat. Però la secretària del PS, a més, critica que aquesta comissió que DA va anunciar que s’havia format per triar candidats “no ho ha fet, perquè segur que hi haurien més”.

Per al PS, tenir formalment el nom de Xavier Espot com a candidat de DA “no canvia absolutament en res la campanya electoral”. 

Finalment, des de Liberals d’Andorra, el conseller general Ferran Costa es va absternir de fer cap valoració del candidat taronja proposat. “Ens guardarem d’opinar sobre altres candidats d’altres formacions polítiques, hauran de ser els ciutadans els que facin la valoració”, va dir Costa. 

grups
oposició
Espot
canvi
model
ue

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte