Diari digital d'Andorra Bondia
Camp i Nadal van presentar el nou reglament de classificació dels establiments hotelers.
Camp i Nadal van presentar el nou reglament de classificació dels establiments hotelers.

Els hotelers tindran només un any per adaptar-se a la nova classificació


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Tot i haver demanat a l’executiu un termini de fins a cinc anys, els establiments hotelers tindran finalment només un any per adaptar-se a les disposicions del nou reglament de la classificació dels establiments d’allotjament turístic de la modalitat hotelera, que ahir va aprovar el Govern en la sessió del consell de ministres.
El text, que es publicarà al BOPA la setmana que ve, no entrarà en vigor fins al 3 de setembre vinent, segons va precisar ahir el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, i el cap d’àrea de Turisme, Sergi Nadal, de manera que els establiments tindran de marge fins al 3 de setembre del 2019 per fer aquelles adaptacions necessàries per mantenir les estrelles actuals o, si és el cas, mirar de complir més requisits per intentar pujar de categoria.
Precisament, Camp i Nadal, que van assegurar que aquest reglament “s’ha consensuat amb el sector” i que “va veure bé el termini d’un any”, van remarcar que durant aquest període el ministeri “acompanyarà els empresaris” per explicar el contingut del reglament i els resultats de la seva aplicació, de manera que “podran veure en quina situació es troba l’establiment i les accions necessàries a fer per mantenir o pujar de categoria”.
El reglament, que preveu les categories d’hotels, aparthotels, hostals o residències i pensions, estipula els criteris de la qualitat dels serveis i dels equipaments que s’ofereixen per determinar la classificació –que passen del centenar que preveu el reglament vigent, del 2000, a més de 300 entre obligatoris i opcionals– i, com a gran novetat, introdueix l’avaluació de la reputació en línia a l’hora d’atorgar la categoria per estrelles a hotels i a aparthotels.
D’aquesta manera, i en una base de 100 punts, aquells establiments que obtinguin una reputació en línia inferior a 68 punts tindran una ponderació negativa d’un 25% en la qualificació, mentre que, en el sentit contrari, la millor ponderació que es podrà obtenir serà la d’un 10% sempre que, això sí, s’obtinguin 96 punts o més.
D’altra banda, Camp va destacar que amb el reglament aprovat ahir i el relatiu al dels habitatges d’ús turístics (HUT) es disposa ja del marc normatiu per al 94% de l’oferta de llits del país, i només quedaran pendents els reglaments de les modalitats d’apartaments turístics, rural i establiments complementaris –albergs, cases de colònies i refugis, entre d’altres–, que ofereixen uns 2.650 llits.

Millora de la CG-3
D’altra banda, el consell de ministres va acordar adjudicar les obres d’eixample i rectificació de la CG-3 entre el Cresp i el Vilaró a l’empresa Cevalls SAU per un import de 3.523.394 euros, segons va informar el ministre portaveu. Jordi Cinca va destacar que, amb l’adjudicació d’aquest tram, que té un termini d’execució de 16 mesos, es completa ja tota la millora prevista entre la Cortinada i el riu Rialb, sota el nucli del Serrat.
Així mateix, l’executiu va donar el vistiplau a la licitació dels treballs de condicionament de l’aparcament i accessos del col·legi de Ciutat de Valls de la capital, i a la de les obres de condicionament de l’àrea de berenada de Torrent Pregó, a Encamp.

Aprovat el pla per unir a peu Sant Julià i Sorteny

El Govern va aprovar ahir la primera fase del Pla d’infraestructures verdes, que preveu unir a través d’un camí unificat d’uns 25 quilòmetres Sant Julià de Lòria i el parc natural de Sorteny. Així ho va explicar el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, que va precisar que s’aprofitaran  camins ja existents i que se n’habilitaran de nous per completar aquesta primera fase, que tindrà una durada de quatre anys i una inversió anual a l’entorn del mig milió d’euros. Rossell va destacar que aquest pla és una eina urbanística i que preveu la reserva d’espais necessària per constituir el camí, el traçat del qual hauran de recollir els plans d’urbanisme de les parròquies afectades.

hotelers
tindran
adaptar-se
un any
nova
classificació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte