Diari digital d'Andorra Bondia

Els impulsors del PRA-CR preveuen fer l’acte fundacional a finals de setembre


Escrit per: 
Redacció

Els impulsors del Partit Reformista d’Andorra-Compromís Reformista (PRA-CR) preveuen celebrar l’acte fundacional del partit cap a finals de setembre.

Així ho van comunicar ahir el militant del Partit Liberal d’Andorra (PLA) Estanis Sangrà i el representant de Nou Centre Gilbert Saboya, en una compareixença que va servir per presentar el manifest de suport a la formació política, que incideix en la importància de la iniciativa privada i de l’esforç individual.
El grup d’entre deu i quinze persones que està engegant el moviment de centredreta va començar a treballar ahir mateix per recollir suports mitjançant el manifest, que inclou un formulari perquè els interessats hi signin i facin constar les dades de contacte. De moment, el document s’ha fet arribar al PLA i a Nou Centre, que previsiblement es dissoldran quan es formi el nou partit polític.
Saboya va apuntar que PRA-CR “vol ser un moviment molt obert” i “un element de vertebració de l’alternança política”. Així mateix, pel que fa a la decisió d’englobar les diverses sensibilitats en una formació política, Saboya va afirmar que “fer un partit dóna una solidesa molt més gran al projecte que no pas com a coalició”, mentre que Sangrà va apel·lar a la capacitat d’autocrítica i va apuntar que “hi ha coses que canvien”.
Els dos representants polítics es van referir també a les raons per les quals el procés de formació del partit s’ha allargat. En aquest sentit, Sangrà va assegurar que “hi ha hagut molt debat intern” i va admetre que el procés es va enrocar “fins que les formacions que hi donaven suport van donar llibertat als militants per impulsar aquest espai reformista”. El debat sobre la dissolució prèvia dels partits també va ser un dels punts que van ocupar més temps, segons va explicar Saboya.
El procés per fundar el PRA-CR va començar en l’assemblea de l’octubre del 2009, segons recorda el manifest, i hauria de culminar d’aquí a dos mesos amb un acte que servirà per crear una comissió gestora. Tot i la compareixença d’ahir, parlar dels noms propis que ocuparan els alts càrrecs del partit és prematur, segons van assegurar els representants del PLA i de Nou Centre, que ja van defugir qualsevol afany de protagonisme i es van autodefinir com a “dos reformistes”.

El manifest polític
A més de presentar la iniciativa privada com a element “essencial per al creixement d’Andorra” i fixar el paper de l’Estat com a garant de “les exigències socials més fonamentals”, el manifest dedica un paràgraf a enumerar algunes de les accions que la nova formació política vol promoure. Així, PRA-CR advoca per evitar l’augment de la pressió fiscal sobre els sectors productius o la limitació de la llibertat d’empresa “amb mesures absurdes i contraproduents”; solucionar “l’excés de volum i la duplicitat de feines” a les administracions; fugir de l’actitud basada en la crispació, la confrontació i el victimisme; obrir el model econòmic, i buscar “la recerca del talent, la capacitat de treball en equip i la voluntat de sumar, tal com ha defensat i defensa la Coalició Reformista”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte