Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa, ahir a la tarda.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa, ahir a la tarda.

Els inscrits al servei d’Ocupació baixen fins a 917 a 26 d’agost


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: SFGA

La progressiva reactivació econòmica del país “es va notant i a dia d’avui anem en la bona via” amb les davallades successives de presones inscrites al servei d’Ocupació. L’increment del turisme ha permès reprendre una certa normalitat i ha portat a la necessitat de més recursos humans per desenvolupar aquestes activitats. Aquesta és la lectura que el ministre portaveu, Eric Jover, va fer ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres. Així, si a mitjans de juny es va arribar al rècord d’inscrits, 1.873, a finals del mes de juliol hi havia 1.061 registrats, el que representa una variació respecte al mes anterior (1.456 persones) del -27,1%, i d’un +156,3% respecte al mateix mes de l’any anterior (414 persones). I aquestes dades encara han millorat més, va recalcar Jover, ja que a 26 d’agost, la xifra encara havia baixat força fins a situar-se en 917 persones. 

Així mateix, el nombre d’ofertes de treball que es fan arribar al servei d’Ocupació creix a mida que van passant els mesos, i si al juny no arribaven a les 400, al mes de juliol en van ser prop de 700. 

Pel que fa als ajuts per desocupació, al juliol se’n van beneficiar 304 persones (218 menys que el mes anterior). D’aquests, 255 son prestacions per desocupació involuntària amb les mesures de flexibilització aprovades en els paquets de mesures econòmiques, laborals i socials per pal·liar la situació generada pel coronavirus. La resta, un total de 49, són beneficiaris de la prestació econòmica per desocupació involuntària preexistent a la Covid-19.
Tot i que la situació no és la que desitja el Govern, va reconèixer Jover, va afegir que “hem de treballar molt i donar més facilitats. Hem d’esperar que la situació sanitària millori, però la tendència és positiva”. 

Erto i inspeccions
Quant a les persones afectades per una suspensió temporal del contracte de treball i/o reduccions de jornada laboral, al juliol van disminuïr un 53% les persones que estaven en aquesta situació, passant de 6.812 persones el mes de juny a 3.151 el mes de juliol. Aquesta xifra representa el 9,87% dels assalariats totals del considerat sector privat. L’executiu també va comunicar que per vetllar pel compliment de l’aplicació dels ERTO des del  22 de juliol s’han visitat 14 empreses, nou del sector del comerç, quatre de restauració i una de serveis de perruqueria, i que s’ha pres declaració a 32 persones assalariades. En general, s’ha observat un compliment generalitzat de la llei i el reglament dels ERTO. 

Més temps als autònoms
El ministre portaveu també va explicar que s’havia fet alguns retocs al decret del 27-5-2020 de desenvolupament de mesures en matèria laboral i mesures en matèria de seguretat social de la Llei 5/2020 per ampliar fins al 15 d’octubre el termini per la presentació de les sol·licituds de les persones que realitzen una activitat per compte propi, corresponents al mes de juliol i així facilitar que aquelles persones que compleixen els requisits es puguin acollir a la prestació.

inscrits
Servei d’Ocupació
agost
Comentaris: 1

Comentaris

Us passa el mateix que a mi quan veiem el Sr. Jove a la tele ?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic