Diari digital d'Andorra Bondia

Els joves defensen la necessitat de regular els drets d’imatge amb una llei


Escrit per: 
Agències

Els alumnes que han participat en les comissions del Consell General de Joves han defensat la creació d’una llei que reguli els drets d’imatge.

Els joves van recordar que avui a les xarxes socials no es respecta prou aquest dret, i asseguren que fins i tot a la premsa es vulnera la intimitat de les persones.
Les conselleres generals que van presidir les comissions van remarcar que les reunions havien estat molt productives. Celina Mandicó, que va presidir la comissió que debatia la proposició de llei dels drets d’imatge i la instal·lació de plaques fotovoltaiques, creu que el primer d’aquests textos es podria arribar a estudiar en un proper Consell General, ja que actualment no existeix una llei que reguli aquest dret fonamental. Els joves que van debatre la proposta creuen que la necessitat d’aquesta proposició de llei es deu al fet que sovint apareixen fotografies a la premsa de gent que no hi voldria sortir o no voldria ser reconeguda, i que han de tenir el dret a defensar-se. També indiquen que cal poder sancionar qui publica imatges sense autorització.
Una altra de les lleis debatudes va ser la promoció de l’ús del cotxe elèctric a Andorra. Creuen que és una opció que pot servir per solucionar problemes de sostenibilitat i que cal tenir en compte, ja que és la joventut la que patirà les conseqüències de les actuacions d’avui. Altres proposicions de llei que es van debatre van ser la instal·lació de limitadors de velocitat al terra de les zones escolars, la instal·lació de panells solars als edificis, l’ús de bosses reutilitzables i com millorar la relació d’Andorra amb els països veïns.
Després del debat, els participants van afirmar que la feina dels consellers generals és més dura del que s’imaginaven, però tot i així els va agradar l’experiència. La majoria de joves van manifestar el seu agraïment per l’oportunitat d’actuar com a consellers generals. Alguns van opinar que és una feina maca que s’ha de “prendre molt seriosament” i exigeix dedicació, però que és bo poder-la fer. Fins i tot algun dels participants va afegir que li havia canviat la imatge del que era aquesta tasca.
Els participants també van opinar sobre la situació política actual. Hi va haver opinions ben diverses, com que la dissolució es veia venir i ja era necessària o que les coses anaven bé amb aquest Govern i el que cal és que aconsegueixi una majoria absoluta per poder governar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte