Diari digital d'Andorra Bondia
Els joves volen multes per als pares dels menors consumidors d’alcohol
Els joves volen multes per als pares dels menors consumidors d’alcohol

Els joves volen multes per als pares dels menors consumidors d’alcohol


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

El 15è Consell General dels Joves va aprovar ahir per 14 vots a favor, 7 en contra i 7 abstencions la proposició de llei de conscienciació i prohibició del consum d’alcohol als menors d’edat, el text que, tot i no ser el que va rebre més suports, sí que va ser el que més debat va generar de les sis proposicions de llei presentades. 
Concretament el text, de tres articles, incideix en la prohibició de la venda d’alcohol a menors d’edat i la prohibició que aquests el consumeixin en espais públics, insta l’executiu a fer més campanyes de sensibilització no només dirigides als menors sinó també als seus tutors legals i demana més controls per part de la policia, així com sancions per als menors, ja siguin econòmiques o treballs en benefici de la comunitat, i també per als pares.
Precisament, la possibilitat de sancionar els pares va ser el punt que més discrepància va generar, ja que molts joves van considerar que, tot i tenir responsabilitats a l’hora de la conscienciació i d’explicar als fills els perills de l’alcohol, no se’ls pot responsabilitzar per les actuacions que puguin tenir posteriorment els joves.
Així mateix, alguns dels estudiants participants van incidir en la necessitat de suprimir les campanyes publicitàries relatives a begudes alcohòliques, van lamentar la poca eficàcia de les campanyes de conscienciació i van criticar les facilitats que hi ha perquè els menors puguin accedir a l’alcohol tot i estar-ne prohibida la venda.
La sessió plenària va donar llum verda també a la resta de proposicions que es van presentar. Així, es va aprovar el text relatiu a la redistribució de la jornada escolar perquè dos dies a la setmana es faci horari intensiu; la proposició de llei per instar el Govern a ampliar el nombre de països amb els quals es té conveni per a adopcions, el text de creació d’un cos de voluntaris de protecció civil, i les dues propostes per fomentar la cultura i les tradicions, així com el patrimoni cultural.
Al final de la sessió, la subsíndica general, Mònica Bonell, va felicitar els joves parlamentaris i els va recordar que algunes de les més de vuitanta proposicions de llei que s’han presentat en aquestes quinze edicions del Consell General dels Joves “han tingut ressò entre els grups parlamentaris o el mateix Govern, que se les han acabat fent seves i han esdevingut lleis”.

Consell General dels Joves
menors
alcohol
sancions
multes
pares

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte