Diari digital d'Andorra Bondia
Els liberals escaldencs critiquen la "manca d'accions" per part del Comú.
Els liberals escaldencs critiquen la "manca d'accions" per part del Comú.

Els liberals escaldencs demanen al Comú més accions per solucionar la manca d’habitatges


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

El comitè parroquial de Liberals d’Andorra a Escaldes-Engordany lamenta que el Comú escaldenc, encapçalat per la socialdemòcrata Rosa Gili, no hagi emprès accions per solucionar la manca d’habitatges de lloguer a la parròquia.

En un comunciat, la formació critica la demora de l’acció política comunal per solucionar el problema de l’accés a l’habitatge, un fet que considera "encara més greu" si "englobem aquestes dificultats en un context de pandèmia que ha fet créixer les dificultats que pateixen tots els ciutadans que volen accedir a una vivenda de lloguer a la parròquia".

L'A d'Escaldes-Engordany entén que “aquesta és una problemàtica que necessita la reacció del govern comunal des de fa temps”, i recorda al Comú que “aquesta va ser una promesa electoral que no s’ha acomplert en el que va de mandat”. A més, puntualitzen que l’actual context marcat per la pandèmia de la Covid-19 “no és excusa”, ja que “altres administracions comunals sí que estan donant resposta a aquesta emergència social”. 

En aquest sentit, la formació cita els exemples del Comú d’Encamp i el d’Andorra la Vella, que consideren que han fet política activa en aquesta matèria, habilitant diversos edificis de lloguer fruit d’aplicar la cessió obligatòria al 0% o la cessió de terrenys al Govern per fer habitatges de lloguer, respectivament. A més, recentment des de la capital s’ha anunciat que s’ha atorgat a quatre hotels els permisos per a la seva reconversió en edificis residencials, aportant un centenar de nous habitatges de lloguer al mercat. 

Per tot plegat, els liberals escaldencs, que recorden el recurs al Tribunal Constitucional presentat pel grup parlamentari socialdemòcrata contra "mesures de l’executiu destinades a solucionar el problema de l’accés a l’habitatge al país" demanen a l’equip liderat per Gili que expliqui quina és la seva posició vers la rebaixa al 0% de la cessió en cas que els habitatges vagin al mercat de lloguer durant un mínim de deu anys, i també respecte a l'exempció de certes mesures d'habitabilitat en rehabilitació de pisos per destinar-los al mercat de lloguer.

liberals
escaldencs
demanen
Comú
més
accions
solucionar
manca
d’habitatges

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte