Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la reunió del consell de l'ALDE.
Un moment de la reunió del consell de l'ALDE.

Els Liberals europeus volen més compromís amb l’Acord de París i una millor gestió de la Covid-19


Escrit per: 
Redacció/Foto: L'A

Liberals d’Andorra, a través de Josep Fusté, van partiticipar ahir en la reunió del Consell del Grup de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) que va tenir lloc de forma telemàtica.

En els grups de treball en els quals va participar activament L’A, es va treballar molt estretament amb l’eurodiputada austríaca Claudia Gamon. Aquestes reunions van servir per aprovar dues resolucions relacionades amb el futur d’Europa i la crisi de la Covid-19.

Pel que fa al futur d’Europa es va fer una especial menció a la lluita contra el canvi climàtic i centrar els esforços a assolir els objectius d’emissions de l’Acord de París. També es va debatre com aconseguir una immigració sostenible integrant-la en el mercat laboral en l’àmbit europeu. Per últim, des de l’ALDE es demanarà que es suspenguin els pagaments de la Unió Europea als països que se saltin l’article 2 del Tractat de la Unió.

En la resolució sobre la Covid-19 es va fer èmfasi en la necessitat d’una millor coordinació entre els països europeus destinant més recursos econòmics a les agències europees dedicades a aquest aspecte, així com la creació d’un cos específic per gestionar crisis com l’actual.

Dels altres temes aprovats en la sessió, destaca la reelecció de Jacob Moroza-Rasmussen com a secretari general de l’ALDE, l’aprovació del pressupost per l’any 2021 i l’acord amb nous espònsors, principalment tecnològics, com ara Google, Apple i Sky entre altres. Per últim, la família liberal europea continua creixent amb la incorporació de nous membres de ple dret, Democratic Alignment de Xipre i Golos d'Ucraïna.

El pròxim congrés de l’ALDE està previst per l’abril del 2021 i s’espera que es pugui realitzar de forma híbrida (presencial i online) a Estocolm, Suècia.

liberals
europeus
volen
Compromis
l’Acord de París
millor
gestió
Covid-19

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte