Diari digital d'Andorra Bondia
Recreació de com serà l’heliport nacional.
Recreació de com serà l’heliport nacional.

Els operadors no van presentar ofertes per l'heliport perquè no s'adaptava als grans volums de trànsit


Escrit per: 
Redacció / Foto: Govern d'Andorra

Tot i que nombroses empreses van retirar el plec de bases per al projecte de construcció i gestió de l'heliport nacional de Pal, si els grans operadors d'infraestructures aeronàutiques no van acabar presentant ofertes va ser perquè el projecte no s'adaptava als grans volums de trànsit amb els quals habitualment treballen. Així es desprèn de la resposta del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, a la pregunta presentada per la consellera no adscrita, Carine Montaner. 

A més d'aquesta també addueix que hi ha grans constructores d'infraestructures aeronàutiques que no s'han presentat perquè no podien fer valdre les seves economies d'escala per tractar-se d'un projecte en territori extranger i imposar, segons el plec, que fos una constructora local qui havia d'efectuar l'obra. I encara d'altres van descartar la seva participació a causa de la multidisciplinaritat de l'equip que requeria no només l'explotació, sinó també el disseny i la construcció.

Pel que fa al perquè es va aturar el projecte de l'heliport a Fontaneda, Gallardo recorda que la llicència urbanística no va poder seguir el curs de tramitació administrativa ja que en tractar-se d'un terreny classificat com a sòl urbanitzable i en no tenir el corresponent planejament derivat desenvolupat i poder obtenir així la condició de sòl urbà consolidat, només s'hi permeten les actuacions d'excepció del sòl no urbanitzable i en règim d'obres i actuacions provisionals permeses en sòl urbanitzable. Així al novembre del 2019 es va notificar al Comú de Sant Julià que no es podia informar favorablement sobre el projecte ja que no era ajustat a dret.

operadors
ofertes
heliport
trànsit

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte