Diari digital d'Andorra Bondia
El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, en la recepció d’ahir.
El cap de Govern en funcions, Xavier Espot, en la recepció d’ahir.

Els partits, a favor de trobar una solució a la despenalització


Escrit per: 
V.G.P. / M.S. / Foto: Facundo Santana

La despenalització de la interrupció voluntària de l’embaràs serà un dels temes més recurrents en la pròxima campanya electoral que comença diumenge i, probablement, un dels pocs punts en comú entre tots els partits que hi concorren. Ho deixava entreveure la síndica general, Roser Suñé, en el seu discurs per commemorar el 30è aniversari de la Constitució apel·lant “a la serenor” per afrontar nous debats i, tot i no dir-ho explícitament, tothom va entendre que es referia a l’avortament. 

El candidat de Demòcrates, i cap de Govern en funcions, Xavier Espot, va apostar per una combinació entre la despenalització i la creació de “mecanismes de protecció reforçada del dret a la vida”, però va demanar treballar-ho “amb molta calma i amb molta visió de futur, no amb una visió electoralista”.

Més directa va ser la candidata d’Acció, Judith Pallarés, apuntant que “la pròxima legislatura serà la de la despenalització”. Sense especificar com aconseguir-ho, va assegurar que “es pot treballar sense anar d’esquena a la institució, de manera conjunta i amb respecte” i, fent-se seva la “serenor” de la síndica, va considerar que aquesta és l’actitud per trobar “consens i equilibri per avançar en els drets de les dones”.

El candidat de Liberals, Josep Maria Cabanes, tot i puntualitzar que “els últims anys s’ha avançat molt”, va reconèixer que cal “una solució legal”, ja que “un país demòcrata i liberal com Andorra, no pot deixar de banda l’assistència a les dones”. Sempre, però, tenint present les institucions que “durant segles  han estat garantia d’estabilitat i seguretat”.

Finalment, el candidat de PS SDP+, Pere López, va reiterar que la despenalització formarà part del seu programa electoral, “com ja ho he fet els últims anys i no farem cap canvi en aquest sentit”.

Andorra
Constitució
avortament
despenalització
síndica
eleccions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte