Diari digital d'Andorra Bondia

Els polítics fan autocrítica arran de l’enquesta del CRES


Escrit per: 
M. M. / Agències / Foto: M. T.

Les reaccions a l’enquesta feta pública ahir no s’han fet esperar. El portaveu del Govern, Bruno Bartolomé, ha valorat que “hi ha una part de la població que demostra un cert cansament per la situació de bloqueig i una part que dóna suport al projecte del Govern i al partit que hi ha al darrere”, mentre que sobre l’oposició, ha apuntat que “no sembla que es perfili una alternativa gaire clara”.

Quant a la demanda d’eleccions anticipades, el portaveu del Govern ha afirmat que l’executiu no “defuig el debat”, sinó que el primer que cal fer és “tancar la reforma fiscal” i després “concentrar-se en els projectes a curt termini”. En aquest sentit, Bartolomé va reiterar que els comicis no es convocaran fins que no acabi el debat sobre el projecte de llei de pressupost i es vegi “si passa o no”.
El president del grup parlamentari reformista, Joan Gabriel, ha dit que els resultats sobre el vot decidit no són “representatius” ni “significatius”, tenint en compte que un 60% dels enquestats no han contestat. Afegeix que l’enquesta té aspectes que “confonen” per manca de rigor estadístic. Pel que fa a la valoració que atorguen els enquestats a la seva figura, Gabriel ha agraït que “malgrat el marc de confusió”, es mantingui en la ratlla de l’aprovat i que fins i tot hagi millorat el resultat ponderat. Sobre la desafecció, diu que han d’intentar millorar la comunicació de la seva feina.
El president d’ApC, Eusebi Nomen, considera que el fet que un 51% dels andorrans considerin que hi haurà eleccions anticipades demostra “el cansament de la ciutadania de la situació política actual”. Pel que fa a la puntuació a la seva figura, veu clar el missatge dels ciutadans, que els demanen fer millor la feina i treballar més.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte