Diari digital d'Andorra Bondia
El candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, en un moment de la seva intervenció.
El candidat de Progressistes-SDP, Josep Roig, en un moment de la seva intervenció.

Els progressistes, convençuts d’obtenir “un bon resultat” diumenge


Escrit per: 
Agències

La sala d’actes del Comú d’Escaldes-Engordany va acollir ahir el darrer míting de campanya de Progressistes-SDP. L’esdeveniment va comptar amb la presència d’alguns membres de la llista nacional, així com dels representants de les candidatures territorials. L’acte va servir per reforçar les tres bases sobre les quals se sustenta el programa, que tenen a veure amb una Andorra social, progressista i embrancada amb Europa. El candidat a cap de Govern de la formació, Josep Roig, va destacar la tasca que han dut a terme els candidats al llarg d’aquests dies, i va indicar que el que es planteja en el seu programa “és una resposta a la delicada situació que viu el país”. Durant el seu discurs, es va mostrar convençut que “farem un resultat molt bo” en les eleccions de diumenge, i apel·lant a una frase d’Emily Dickinson, va posar en relleu que “la bona sort no és casual, sinó que és producte del treball”.

Per la seva banda, la cap de llista de la territorial escaldenca, Elisabet Zoppetti, va centrar el discurs en les reformes socials que engegaria SDP si tingués responsabilitats en el Govern. L’augment dels salaris mínims i de les pensions, els preus del lloguer, la modificació del Codi de relacions laborals i la creació d’habitatges socials van ser els trets més destacats per Zoppetti. A més, com ja ha fet en diferents ocasions al llarg de la campanya, es va tornar a referir a la despenalització de l’avortament en els tres supòsits bàsics, un aspecte que “no pot anar lligat amb el Coprincipat”, així com erradicar la violència de gènere envers les dones i els infants. Per fer realitat aquest últim aspecte, la candidata va declarar que “s’ha de treballar des de baix”, i en aquest sentit, l’educació cap als més petits juga un paper fonamental. “Que no us espantin amb el discurs de la por”, va dir, referint-se a la resta de formacions i concloent així la intervenció. Així mateix, el company de Zoppetti a la territorial, Marc González, va assegurar que SDP presenta l’únic projecte progressista a Escaldes-Engordany i va refermar la idea que cal reforçar, des de ja mateix, sectors tan importants com són la sanitat i l’educació.
El número tretze de la llista nacional, Víctor Naudi, va optar per fer valdre la candidatura progressista, ja que “combinem experiència i joventut en una candidatura paritària”. Garantir unes institucions sòlides i fortes van ser els trets que va destacar Naudi per tal de crear una economia forta i poder avançar en aquest “retrocés institucional” que s’ha viscut “els darrers vuit anys” de legislatura taronja. En aquest sentit, el candidat es va mostrar molt crític amb el Govern demòcrata, ja que “no s’han fet les reformes convenients i les que s’han fet, malament”.

Roig descarta un aeroport dins del territori andorrà

El cap de llista de Progressistes-SDP, Josep Roig, va descartar, en una reunió amb els representants de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), la construcció d’un aeroport dins les fronteres. Considera que el que cal és “tenir un aeroport plenament operatiu a la Seu d’Urgell on arribin línies regulars que ens permetin estar connectats al món i dinamitzar la nostra economia”. És per aquest motiu que Roig va advocar perquè l’aeroport estigui enllestit “com més aviat millor” i va descartar l’opció de fer-ne un altre, perquè el que s’ha de fer és potenciar “aquells recursos que ja tenim construïts”. Un altre dels temes tractats va ser l’acord d’associació amb la Unió Europea. En aquest sentit, Roig va destacar el “neguit” de l’EFA perquè “no ha estat considerada ni tinguda en compte” a l’hora de dur a terme aquesta negociació. “Això ens mostra que podem fer-ho extensiu a altres teixits socials” que tampoc “s’han tingut en compte”. Al seu parer, les converses amb la Unió Europea “han de partir d’una base d’acord ampli”, més enllà del Consell General, fent extensiva la reflexió a tota la societat.

SDP considera urgent el vial de la Massana

Els candidats d’SDP a la parròquia d’Ordino van visitar ahir l’inici del desviament de la Massana, del qual només es van fer 50 metres de carretera a prop de l’entrada del túnel de les Dos Valires i que el govern de DA no ha tirat endavant. I per explicar la importància de la carretera, el candidat del partit a la parroquial, Felip Gallardo, va comparar la xarxa viària amb un sistema de circulació, i la parròquia d’Ordino amb un cor al qual ha d’arribar la sang de totes les artèries. ”Fa vuit anys que estem esperant que ens arribi sang al cor d’Ordino”, va dir Gallardo. 

progressistes
convençuts
obtenir
resultat
diumenge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte