Diari digital d'Andorra Bondia

Els PS presenta esmenes a la proposició dels comuns sobre la prescripció de deutes per 'limitar els terminis'


Escrit per: 
Agències

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una esmenes a les dues proposicions de llei presentades pels comuns en relació als terminis de prescripció de les reclamacions de deutes i sancions administratives.

Les esmenes busquen 'limitar els terminis' i 'impedir que un Comú pugui romandre inactiu durant tres anys i després iniciar el còmput de tres anys més' per evitar la prescripció de la reclamació, indiquen en un comunicat. 
Tal i com va anunciar el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, en l'explicació del vot favorable a les dues lleis presentades pels comuns, l'oposició parlamentaria ha presentat una esmena a cada una perquè consideren que l'allargament dels terminis per a què prescrigui el fet denunciat comporta 'inseguretat jurídica'.
Actualment, indiquen els socialdemòcrates en un comunicat, tant la Llei general de finances públiques com la Llei de bases de l'ordenament tributari estableixen el règim general de prescripció de tres anys. Per la seva part, els comuns consideren que la Batllia no tramita amb prou celeritat les seves reclamacions administratives per la qual cosa proposen allargar els terminis legals.
El PS, però, considera que cal limitar aquests terminis i impedir que un Comú pugui estar inactiu durant tres anys per a iniciar, un cop acabat aquest termini, iniciar el còmput de tres anys més. Un fet que consideren 'perjudicaria els administrats'.
Així, les esmenes estableixen que la prescripció queda interrompuda si el deutor reconeix de forma fefaent el deute davant l'Administració i si aquesta li exigeix el pagament, també de forma fefaent, en un màxim de sis mesos a comptar des de la data del fet generador del deute en favor del Comú. Per tant el termini de la prescripció s’iniciaria després d’aquest primer termini de sis mesos.  Segons indica el grup parlamentari en un comunicat l'objectiu d'aquestes esmenes presentades a Sindicatura divendres és 'afitar l’allargament dels termini' que consideren que amb l'aplicació de les proposicions dels comuns situarien la prescripció al llindar dels sis anys. 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte