Diari digital d'Andorra Bondia

Els reformistes donaran suport a les lleis fiscals


Escrit per: 
AGÈNCIES

El grup parlamentari reformista donarà suport a les lleis fiscals, que es votaran a la sessió de Consell General d’aquest dimecres. Així ho ha decidit després de reunir-se aquest dimarts amb el grup parlamentari socialdemòcrata i el cap de Govern, Jaume Bartumeu, per trobar una “sortida ordenada de la legislatura”, tal com havien reivindicat en els últims dies.

Així, Bartumeu ha reiterat, segons els presidents dels grups parlamentaris, que quan es constati que no hi ha pressupost s’haurà de plantejar la convocatòria d’eleccions.
Aquest dimecres el Consell votarà les esmenes a la totalitat presentades per Coalició Reformista i Andorra pel Canvi, que no prosperaran pels vots dels socialdemòcrates. A partir d’aquí, s’haurà d’estudiar el projecte de llei en comissió i buscar un dia, durant el mes de gener, per debatre’l al Consell General. Serà aleshores quan, si no s’aprova el pressupost, com tot sembla indicar, el Partit Socialdemòcrata (PS) i Coalició Reformista (CR) donaran per acabada la seva feina i el cap de Govern es plantejarà convocar eleccions anticipades.
CR i PS també han pactat que durant la sessió del debat del pressupost es puguin entrar altres qüestions cabdals que estiguin enllestides, com ara la creació d’un sistema de garantia de dipòsits per a les entitats bancàries.
Precisament aquest dimarts el síndic general, Josep Dallerès, ha declarat a Ràdio Nacional d’Andorra que el més probable és que el Govern convoqui eleccions tan bon punt es rebutgi el pressupost del 2011, que “és el que tot fa pensar que passarà”. El síndic ha situat la data de la convocatòria a finals del mes de gener.
D’altra banda, Dallerès ha qualificat de “regal de Nadal lamentable” la plantada dels consellers de l’oposició durant la sessió informativa sobre l’acord monetari.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte