Diari digital d'Andorra Bondia
Cotxes entrant a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran procedents d'Andorra, aquest matí.
Cotxes entrant a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran procedents d'Andorra, aquest matí.

Els residents andorrans podrien viatjar a partir de dilluns a les regions catalanes en fase 3


Escrit per: 
Redacció/Agències / Foto: Agències

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha informat avui que la mobilitat estarà permesa a partir del 15 de juny entre les regions que estiguin en la fase 3. Així s'ha acordat amb el ministeri de Sanitat espanyol, tot i que ara falta fer la petició formal. Així doncs els nacionals i residents andorrans també podrien a partir del proper dilluns 15 de juny desplaçar-se no només fins a la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, sinó també a la de la Catalunya Central, Girona, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, donat que aquestes àrees estaran també en fase 3 a partir del 15 de juny.   

De moment, però, la Generalitat ha decidit no demanar que l'àrea metropolitana de Barcelona i la regió sanitària de Lleida entrin en aquesta fase 3 el 15 de juny, però podria reclamar-ho per a abans del cap de setmana vinent. Fonts de Salut argumenten que necessiten uns dies més per veure com evoluciona l'epidèmia. Si l'evolució és l'esperada, sí que proposaran que el canvi de fase es produeixi abans del cap de setmana del 20 i 21 de juny, enlloc de fer-ho directament el dilluns 22 de juny.

De tota manera, caldrà esperar la confirmació oficial d'aquesta mobilitat entre les regions sanitàries que estan en fase 3 i segons va dir ahir l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, “no hi ha automàticament capacitat de mobilitat entre dues regions de la mateixa fase. Ha de ser una decisió global de la Generalitat”.

Cal recordar que, en principi, fins que no finalitzi l'estat d'alarma a Espanya, el 22 de juny, els espanyols no podran desplaçar-se al Principat d'Andorra. 

També a partir del proper dilluns els nacionals i residents a Andorra podran viatjar cap a França sense cap restricció de moviments. 

 

residents andorrans
viatjar
dilluns
regions
catalanes
fase 3

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte