Diari digital d'Andorra Bondia

Els residents espanyols tenen fins al 25 de febrer per sol·licitar el vot per les eleccions andaluses i asturianes


Escrit per: 
Agències

L'Agrupació d'Amics Populars d'Andorra ha recordat a través d'un comunicat als espanyols residents que el termini màxim per sol·licitar la recepció dels impresos per poder exercir el dret a vot a les eleccions andaluses i asturianes finalitza el 25 de febrer. Els comicis autonòmics se celebraran el proper 25 de març.

Per poder votar a les eleccions del 25 de març, els espanyols residents a Andorra han d'estar inscrits al Registre Consular com a molt tard aquest 25 de febrer. Al mateix Consolat o bé al web del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació (www.maec.es) es pot obtenir l'imprès de sol·licitud de vot que, un cop omplert, s'ha d'entregar personalment a l'oficina consular dirigint-la a l'Oficina del Cens Electoral de la província d'on és originari el votant. En aquest cas, cal anar amb el DNI o el passaport a l'hora d'entregar la sol·licitud.

Posteriorment, i fins el 13 de marc, els electors rebran la documentació necessària enviada per les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral amb les paperetes dels diferents partits, el certificat d'inscripció al cens i un sobre per enviar el vot en que ja figurava prèviament la direcció del col·legi electoral, la secció i la mesa de votació a la qual va adreçada la carta.

Finalment, els electors tenen fins el dia 20 de març per enviar el vot per correu, sempre i quan s'hagi certificat des de l'oficina de Correus a Andorra. I els que optin per votar en urna ho poden fer des del 21 al 23 de març i ho hauran de fer entregant els sobres a les oficines consulars en les que s'hagin inscrit.

El comunicat recorda a les persones que votin per correu que el certificat d'inscripció al cens no s'ha d'introduir dins els sobres de votació, ja que en cas de fer-ho, el vot no serà vàlid. Cal introduir aquest certificat dins el sobre dirigit a la mesa electoral. '

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte