Diari digital d'Andorra Bondia
El grup de professionals sanitaris cubans a l’hotel escaldenc on s’allotgen.
El grup de professionals sanitaris cubans a l’hotel escaldenc on s’allotgen.

Els sanitaris cubans es comencen a incorporar a les tasques hospitalàries


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Els 39 professionals sanitaris cubans que es trobaven confinats a l’hotel on s’allotgen després que un d’ells hagués donat positiu per coronavirus en les proves que se’ls va practicar en arribar al país, començaran des d’aquest dimecres mateix a incorporar-se a les tasques hospitalàries per donar suport als professionals del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). 

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha detallat que els 39 metges i professionals d’infermeria cubans “han donat negatiu” en la segona PCR que se’ls ha fet, de manera que, seguint les indicacions del protocol establert, són ja operatius i s’incorporaran progressivament al centre hospitalari. 

Tal com ja va avançar el titular de Salut, els primers que iniciaran la seva col·laboració amb els professionals del SAAS són els especialistes en l’atenció a la unitat de cures intensives (UCI). En aquesta línia, Martínez Benazet ha remarcat que la incorporació d’aquest personal permetrà “donar una mica de descans a professionals que han estat doblant guàrdies aquests dies”.

El ministre ha aprofitat l’ocasió per agrair novament a les autoritats cubanes la predisposició i l’ajuda prestada en enviar aquesta delegació de professionals sanitaris per donar un cop de mà en la lluita contra la Covid-19.

sanitaris
cubans
comencen
incorporar
tasques
hospitalàries

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte