Diari digital d'Andorra Bondia

Els sindicats de la Policia coincideixen que hi ha una manca d’efectius al cos


Escrit per: 
Redacció

Els sindicats policials han expressat el seu acord amb les manifestacions fetes pel director de la Policia, Jordi Lluís, durant la celebració de la patrona, alertant de les dificultats que tindrà el cos de portar a terme la seva feina amb estabilitat si els efectius continuen disminuint.

Totes dues associacions, el Sindicat de la Policia (SIPA) i el Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA), van recordar que hi ha actualment prop d’una setantena d’agents que es podrien jubilar perquè ja compleixen els requisits fixats a la llei.
En aquest sentit, els sindicats destaquen que només que decideixin retirar-se uns quants agents això ja pot suposar un problema per al bon funcionament del cos. S’ha de tenir en compte que al llarg de l’any passat es van jubilar divuit persones i en cap cas es va cobrir la corresponent vacant seguint la política d’austeritat preconitzada pel Govern en el conjunt de l’administració.
El vicepresident del SIPA, Joan Comella, va assenyalar que “ja fa temps que estem avisant de la manca evident d’efectius que hi ha al cos, manca que s’ha accentuat amb les jubilacions que hi ha hagut en els últims anys”. Comella va opinar també que la nova organització que el ministeri de Justícia i Interior ha posat en marxa fa algunes setmanes és “un intent de fer el que es pot amb el que hi ha en aquests moments”.
En aquesta línia, Comella considera que és positiu que es faci una avaluació abans de donar per bona definitivament aquesta nova organització. El ministre de Justícia i Interior, Marc Vila, va anunciar que quan hagin passat uns mesos es farà un balanç de l’aplicació del nou model policial, i serà aleshores quan s’estudiarà si cal contractar més efectius o no. Comella considera també que alguns agents es podrien decantar per la jubilació en els pròxims mesos en funció de com quedi finalment la reforma de la funció pública que s’està començant a negociar amb els diferents sindicats de l’administració i com s’acabi aplicant la llei de contenció de la despesa pública en matèria de personal, que ha estat recorreguda pels dos sindicats de la Policia. “Ja hem anat denunciant que es pot crear una situació insostenible en un curt termini de temps”, va insistir Comella.
Per la seva banda, el president del CFPA, Salvador Prieto, va explicar que està “totalment d’acord” amb el que va manifestar el director de la Policia durant la celebració de la patrona del cos en relació amb la plantilla. “Serà una situació preocupant si no hi ha cap incorporació al cos i a la vegada hi ha agents que es vulguin jubilar enguany”, va indicar Prieto.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte