Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la concentració de dijous passat davant el Consell General.
Un moment de la concentració de dijous passat davant el Consell General.

Els sindicats donen un marge al Govern abans de noves accions


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Els sindicats de l’Administració general donen aquesta setmana de marge al Govern perquè digui si vol o no asseure’s a negociar la reforma de la Llei de la funció pública i, en el cas que no hi hagi resposta, estan disposats a convocar noves mobilitzacions de cara a la setmana vinent.
Així ho van acordar ahir a la nit els representants dels diferents sindicats en una trobada que va servir també per valorar la situació i fer un balanç després de les dues aturades de dijous i divendres passat. I és que, segons van explicar les fonts consultades, que van fer una valoració “molt positiva” de les mobilitzacions de la setmana passada, els sindicats consideren que no hi ha hagut una negociació real amb l’executiu i que s’ha fet cas omís dels 26 punts que van posar damunt la taula.
Per això, estan disposats a continuar amb les accions de protesta per fer evident el descontentament amb la proposta de reforma de la funció pública plantejada per l’executiu i, a l’espera que el Govern digui o no alguna cosa, no van descartar que aquestes accions es poguessin  incloure alguns dels dies de Setmana Santa.
Això sí, segons les fonts consultades, es mantenen els quatre punts per desconvocar-la automàticament que ja van posar damunt la taula en la darrera reunió amb els representants del Govern. Els quatre punts serien la reclamació de la jornada de 35 hores setmanals (1.560 anuals), que els sindicats veuen com a possibilitat de compensar el que s’ha perdut els darrers anys, el manteniment del 100% del salari per a aquelles persones que, per motius de salut, hagin de canviar de lloc de treball –l’actual situació de reforma–, l’aplicació de mesures correctores per aconseguir que tots els treballadors públics “puguin arribar al final de la seva carrera professional i al topall del 120% de la posició retributiva i, finalment, que s’incloguin a la llei de la funció pública les vacances escolars.
D’altra banda, en la reunió els representants dels diferents sindicats de l’Administració van donar el vistiplau a la presentació d’una demanda contra l’executiu per vulneració de drets sindicals, que consideren que s’ha produït en aprovar un “decret de serveis mínims abusiu”. La demanda s’acabarà de perfilar els propers dies perquè l’advocat no va ser present ahir en la reunió.

marge
Govern
sindicats
accions
noves
Funció Pública
donen
abans

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte