Diari digital d'Andorra Bondia
Els sindicats es mantenen ferms i no signen l’informe de la consultiva
Els sindicats es mantenen ferms i no signen l’informe de la consultiva

Els sindicats es mantenen ferms i no signen l’informe de la consultiva


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

S’havia plantejat com una reunió de caixa o faixa i així va ser. Els representants dels treballadors de l’administració a la comissió consultiva es van mantenir ferms en la reunió d’ahir, i es van negar a signar l’informe preceptiu sobre la proposta de reforma de la Llei de funció pública impulsada per l’executiu, informe que sí que van signar el secretari d’Estat de Funció Pública i Reforma de l’Administració i els altres tres membres nomenats per l’executiu que representaven els grups A, B i C.
Així ho va explicar el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) i membre de la consultiva, Gabriel Ubach, que va confirmar que en la trobada ni tan sols es va entrar a negociar cap de les sis demandes que des dels sindicats s’havien posat com a punts imprescindibles per signar l’informe, ja que era una trobada “per signar sí o sí l’informe”.
En aquest sentit, Ubach, que va lamentar que el secretari d’Estat afirmés en la reunió que la comissió consultiva “no és un lloc per negociar res”, va voler deixar clar que no es va signar l’informe perquè “no estem d’acord amb la llei ni amb la forma com s’ha portat a terme”, perquè no es recullen els sis punts que els sindicats, després de veure el “nul esperit negociador” del Govern, havien exigit com a “innegociables”, i perquè “hi ha uns informes que havíem demanat i que no han arribat”, de manera que “no signem perquè creiem que la feina no està acabada”.
Així mateix, Ubach va posar de manifest la contradicció entre les paraules del cap de Govern en el darrer discurs de Cap d’Any, en què Antoni Martí va assegurar que “el 2018 seria un any de grans consensos”, i la política de fets consumats. “Com a mínim amb nosaltres de grans consensos res de res perquè no s’ha volgut negociar res”, va assegurar Ubach, que va remarcar que “li agradi o no al cap de Govern els sindicats de l’administració representem tots els treballadors públics”.
D’altra banda, el secretari general de l’USdA va reiterar la petició al síndic general perquè no accepti la tramitació de la llei si va acompanyada de l’informe on manquen signatures. “A veure què farà el síndic, sabrem si realment és el síndic de tots els andorrans o només d’uns quants tal com es diu últimament”, va etzibar Ubach.
De moment, i a l’espera que el Govern acabi donant el vistiplau a la llei i la faci arribar al Consell General, els representants sindicals convocaran per d’aquí a uns quinze dies una reunió, amb presència dels cossos especials, el cos educatiu i el cos general, que esperen que sigui “multitudinària”, per exposar a tots els funcionaris “les greus conseqüències per als treballadors de l’administració” que comportarà aquesta reforma si es manté com està, ja que, igual que en el cas del Codi de relacions laborals, “és una llei que va en contra dels treballadors i només pretén retallar drets i salaris als funcionaris”.

sindicats
ferms
informe
consultiva
signen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte