Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la protesta de dimecres pels drets socials i laborals.
Un moment de la protesta de dimecres pels drets socials i laborals.

Els sindicats responen al Govern que és DA qui ha agreujat la situació


Escrit per: 
M.S.C. / FOTO: J.G.

Després que el ministre Portaveu, Jordi Cinca, afirmés que la responsabilitat del Govern demòcrata en el descontentament social és compartida amb els que l’han precedit, els sindicats van advertir que ha estat DA qui ha empitjorat la situació de la població. En aquest sentit, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, va insistir en la responsabilitat de “Martí, Espot, Cinca i la resta del Govern”, al mateix temps que va indicar que “després de vuit anys, els hauria de caure la cara de vergonya en veure que la població surt al carrer a reclamar els seus drets”. 

Ubach va recordar que va ser l’executiu de Martí qui va congelar els sous dels funcionaris i va apuntar que donant 50 euros de més als treballadors que guanyen menys de 24.000 euros no es resolen els problemes dels últims vuit anys. “La prioritat de DA no és la classe mitjana”, va lamentar. Al mateix temps, va retreure al Govern que digui una cosa i després en faci una altra, i es va preguntar per quin motiu no atura la Llei de la Funció Pública quan un dia abans va assegurar que l’executiu està a l’escolta de les demandes dels ciutadans. Ubach va denunciar que aquest text, aprovat ahir pel Consell General, és un “atracament a mà armada” tal com ho van ser les lleis laborals aprovades fa unes setmanes. El secretari general de l’USdA va reiterar que no és veritat que s’arribés a cap acord entre els treballadors i el Govern amb la Llei de la Funció Pública, i va demanar a la resta de partits abolir-la la pròxima legislatura, una mesura que també cal prendre amb la llei de relacions laborals i la d’acció sindical. A més va anunciar l’organització d’actes de denúncia durant la campanya electoral.
De la seva banda, el secretari general del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, va retreure al govern demòcrata que “ha agreujat la situació”. Va recordar que l’elaboració del marc fiscal va ser una conseqüència del “cop de puny” del copríncep francès Nicolas Sarkozy, tot i que hi ha una “línia vermella; els més rics no paguen”. També va observar que el Govern era conscient del que feia i que no és hora de fer el mea culpa al final del mandat. Fornieles va celebrar que els ciutadans tornessin a “ocupar el carrer” dimecres i va destacar la presència de tres candidats a cap de Govern. Pel representant sindical, el que cal ara és que la població tingui il·lusió d’anar a votar, ja que l’abstenció afavorirà el partit que governa. En tot cas creu que la gent està a l’expectativa de les propostes que plantejaran les diferents formacions per als pròxims comicis.
A l’últim, Podem va celebrar que la protesta va tenir una gran participació. Això demostra una altra vegada, segons el partit, que “la veu del poble vol una gestió de govern diferent”. La formació va recordar que en la manifestació es va demanar als concentrats pensar en qui no han de votar els pròxims comicis. En aquest sentit, van indicar que els representants dels partits que creuen en la gent, com Podem, també hi va ser present. Amb això, destaquen, “veiem qui són uns i qui són els altres que es distancien”. D’aquesta manera indica que “l’aigua del riu de la vida d’Andorra baixa diferent. La nostra formació l’entén, l’acompanya i la motiva perquè sigui la força en el present i futur del nostre país”. Per acabar, el partit va ironitzar sobre el dron que va sobrevolar la manifestació. “No sabem si és del servei de policia o d’un mitjà de comunicació [...], però volem pensar que té una bona assegurança per si cau i fa mal algú.”

protesta
drets socials
drets laborals
sindicats
Llei de la funció pública
lleis laborals
USdA
SAT
podem

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte