Diari digital d'Andorra Bondia
La d’ahir va ser la primera d’un seguit de reunions entre el grup de DA i els representants dels sindicats de funcionaris.
La d’ahir va ser la primera d’un seguit de reunions entre el grup de DA i els representants dels sindicats de funcionaris.

Els sindicats valoren que el grup de DA estigui obert a millorar la llei


Escrit per: 
Pepa Gallego / Foto: DA

La Llei de la Funció Pública torna a estar al damunt de la taula. Representants del grup de la majoria reconeixen que “és millorable” i sembla que estan oberts a treballar-hi; per contra, els representants dels funcionaris estan disposats a seguir reivindicant certs canvis  en el reglament. Aquestes són les principals conclusions que es poden treure de la primera presa de contacte del grup de DA amb els caps visibles de les associacions sindicals que es va fer ahir. 

Ahir es van reunir el president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, Carles Enseñat, i les conselleres demòcrates Maria Martisella i Ester Molné amb els sindicalistes. A la reunió hi van participar representants de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), el Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General (Sipaag), el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra (CFPA), el Sindicat de Funcionaris de Duana (SFD), i els dos sindicats de bombers, A-118 i l’Associació de Bombers d’Andorra (ABA). Des del grup de DA es va dir en un comunicat que “l’objectiu és poder-los oferir un canal de comunicació pròxim i fluid per treballar les seves demandes”.
Els sindicalistes van valorar positivament que malgrat que es descarti derogar o anul·lar la llei, “estan disposats a parlar i a tenir més reunions per fer propostes”, va dir Lluís Anguita, president del Sipaag. Anguita va manifestar que espera que no siguin “només intencions, com en altres legislatures, perquè venim de vuit anys de sensació d’abandonament i d’agressions i retallades contra els funcionaris”. 
Per la seva banda, Gabriel Ubach, secretari general de l’USdA, va comentar que malgrat que l’oposició a la llei és rotunda, “si es modifica suficientment podríem encaixar-la els sindicats”. Ubach va manifestar que tot i que alguns consellers de DA ja hi eren en l’anterior legislatura, “ara semblaria que hi ha més bona predisposició”. Una altra cosa seran les lleis específiques dels cossos especials, però que també dependran de com quedarà finalment la Llei de Funció Pública. En aquest sentit, el president del CFPA, Salvador Prieto, va valorar positivament que els consellers del grup parlamentari de la majoria “reconeguin que la llei és millorable i estan disposats a rebre propostes”, va dir.
Des dels sindicat de bombers A-118, Miquel Àngel Adran va assegurar que “estem gratament sorpresos, però ens ho prenem amb cautela i precaució, estem a prop de les eleccions i pot ser que tot sigui una postura preelectoral”. Tot i això, Adran va apuntar que els sindicats estan disposats a treballar per millorar la llei. 
Joan Torra, de l’ABA, va qualificar la reunió de “positiva, perquè sentir parlar que alguna cosa de la llei es pot canviar ja és un canvi d’actitud”. 
Finalment, des del sindicat dels duaners, el president, Jean Paul Cuberes, va manifestar després de la reunió que sembla que “el tarannà és diferent”, i va aplaudir que sembla que “tenim les portes obertes i podem parlar de tot i aportar propostes, i després veurem què es fa”. 

 

 

Llei de la funció pública
sindicats
Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic