Diari digital d'Andorra Bondia
El titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha exercit de portaveu després del consell de ministres.
El titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha exercit de portaveu després del consell de ministres.

Els treballadors amb tres temporades podran accedir a la quota general


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Amb l’objetiu d’ajudar a paliar els problemes de manca de mà d’obra i d’aconseguir que els empresaris puguin “fidelitzar” els treballadors, el Govern ha decidit rebaixar de sis a tres el nombre de temporades treballades al país que s’exigia als temporers per poder accedir a la quota general i obtenir així una autorització de residència i treball amb “caràcter permanent”.

Així ho ha explicat aqeusta tarda el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, en funcions de portaveu en absència d’Eric Jover. Rossell ha recordat que l’accés a la quota general ha de ser en la mateixa ocupació que desenvolupaven. Aquest canvi pot beneficiar els temporers que ja van treballar l’hivern passat i que van seguir a l’estiu, amb la prova pilot, i que enllaçaran ara amb aquesta temporada. Precisament, i en relació a la quota d’estiu, el ministre no ha descartat que es pugui tornar a tirar endavant l’estiu vinent però “només per als nouvinguts”.

Al marge d’aquest canvi, el reglament de quota general aprovat ahir pel Govern preveu l’atorgament de fins a 1.200 autoritzacions d’immigració, 936 de residència i treball i 264 de treball fronterer, la mateixa  xifra que la darrera quota i que, com aquesta, és ampliable en un 30%.

Així mateix, el consell de ministres ha acordat també les quotes especials d’autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern 2022-2023. Així, i com ha detallat Rossell, es preveuen fins a 4.910 permisos (4.713 per a temporers i 197 per a fronterers temporers), un 16,9% més que els 4.200 decretats per a la temporada passada. Dels permisos, 2.845 corresponen al sector hoteler, 1.003 a treballadors de les pistes d’esquí, 582 establiments hostalers de les pistes, 35 a agències de viatges, 360 comerços de les pistes i 85 al sector de la neteja.

D’altra banda, i en relació a la petició d’una associació de treballadors i temporers argentins de crear una oficina d’atenció al temporer, el minitre ha indicat que des del ministeri s’està estudiant aquesta demanda.

Desplegament reglamentari de la Llei de ciberseguretat

Amb l’objectiu d’assegurar l’aplicació sistemàtica de mesures de seguretat que garanteixin una protecció adequada de la informació tractada i dels serveis prestats per les diferents entitats que ofereixen serveis essencials o importants del país, el Govern ha aprovat el reglament de l’Esquema Nacional de Seguretat i el reglament d’Infraestructures Crítiques, textos que despleguen la Llei de ciberseguretat, tal com ha informat el secretari d’Estat de Transició Digital i Projectes Estratègics, César Marquina.

A més,  amb les dues normatives es regulen els procediments necessaris per millorar la resiliència de les entitats crítiques, que a més de proveir un servei essencial, utilitzen infraestructures crítiques que no es poden reemplaçar en cas de mal funcionament.

En el cas de l’Esquema Nacional, s’inclou els requisits mínims necessaris per a una protecció adequada de la informació tractada i els serveis prestats per les diferents entitats. D’aquesta manera, es regula l’accés, la confidencialitat, la integritat, la traçabilitat, l’autenticitat, la disponibilitat i la conservació de les dades així com les informacions i els serveis utilitzats en mitjans electrònics que gestionin per la prestació dels serveis essencials o importants.

El segon reglament estipula i incorpora la necessitat de dedicar a les entitats que utilitzen infraestructures que no es poden reemplaçar una atenció especial en l’àmbit de la seguretat de la informació, i els requereix un nivell de seguretat mínim.

Seguiment a temps real del transport escolar

El consell de ministres ha acordat la licitació d’un sistema de gestió i localització de l’acompanyament del transport escolar, una aplicació informàtica que “permetrà fer un seguiment a temps real dels infants que estiguin utilitzant el transport escolar”, segons ha destacat el ministre Rossell. Amb aquesta eina es vol “reforçar el control” sobre el transport escolar i evitar que es tornin a donar incidències com les del curs passat. Així, la voluntat és que els acompanyants puguin marcar els alumnes un cop pugin a l’autobús, i desmarcar-los quan baixin a la parada. La licitació defineix les condicions administratives generals, particulars, econòmiques i tècniques que regiran el concurs per a la contractació de l’elaboració, implantació, formació dels usuaris, manteniment i seguiment d’aquesta eina de geolocalització. Les ofertes es poden presentar fins el 17 de novembre.

immigració
quota general

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Ara que ningú es vol quedar a Andorra, ara us desperteu...sou un desastre

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte