Diari digital d'Andorra Bondia
Un autobús que cobreix una de les línies nacionals.
Un autobús que cobreix una de les línies nacionals.

Els usuaris del transport públic podran fer transbord a partir de setembre


Escrit per: 
Agències

A partir de l'1 de setembre les persones usuàries del transport públic podran fer transbord entre autobusos en una franja determinada de temps. És una de les mesures preses a partir del nou concurs públic per gestionar el transport nacional de viatgers i que des del Govern s'espera que "es continuï impulsant la política de transport públic rebaixant aquells usos més intensius per facilitar la mobilitat per les valls", ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres.

Els títols actuals seguiran tenint vigència fins al 31 d'agost, ja que a partir de l'1 de setembre es començaran a aplicar les noves tarifes, presents també a l'hora de dur a terme el concurs públic de les línies. El bitllet senzill augmentarà 5 cèntims, com també s'incrementarà el preu dels abonaments setmanals i mensuals, en tant que estan destinats a usos més puntuals. La resta d'abonaments, en canvi, es reduiran entre un 7% i un 10%, passant la T10 de valdre 13,75 € a 12,40 €.

Així mateix, el Govern ha aprovat diverses adjudicacions, com la protecció del marge esquerre del riu Valira a la zona EDAR Sud, amb un cost de gairebé 1.200.000 euros i un termini de nou mesos. Donant resposta a l'acord signat amb la societat privada COSP, propietària del terreny, l'executiu aportarà 545.000 euros, mentre que els 603.000 restants els pagarà l'empresa. En la mateixa obra s'han adjudicat els treballs de control de qualitat per un import de 25.000 euros, també dividits entre l'executiu i COSP.

Amb l'objectiu d'acabar les obres abans de l'inici del curs escolar, l'executiu ha adjudicat, a més, els treballs de condicionament dels espais del col·legi Sagrada Família, que consisteixen en la retirada i enderroc del fals sostre i la col·locació d'un nou, la reposició d'instal·lacions lluminàries i la substitució del paviment a les aules. En total, van ser onze aules i un passadís els que van quedar afectats després d'una fuita d'aigua al mes de maig.

D'altra banda, el Govern aportarà 210.000 euros per a deu programes i fons de les Nacions Unides a Nova York i Ginebra, com per exemple el fons per al Medi Ambient o per a l'Assistència en l'Acció contra les Mines.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte