Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds centren el programa en la lluita contra la crisi


Escrit per: 
M. S. C.

La lluita contra la crisi econòmica serà una prioritat per als Verds. En l’acte de presentació de la candidatura, la número 4, Jael Pozo, ha explicat que la formació donarà suport a la petita i mitjana empresa al mateix temps que apostarà pel creixement dels sectors turístic, agrícola i ramader, financer i també de la construcció.

El programa dels Verds també planteja la finalització de la reforma fiscal, amb el desenvolupament d’una fiscalitat “justa” i l’apropament a la Unió Europea. Al mateix temps, i davant el qüestionament de l’Estat del benestar motivat per l’actual crisi econòmica, els ecosocialistes aposten per les polítiques públiques adreçades al benestar de les persones.
Al programa també hi ha un espai rellevant per a les polítiques mediambientals i l’objectiu d’avançar en l’autosuficiència energètica a partir d’un estudi aprofundit de les diferents possibilitats. Finalment, la formació aposta per treballar per un Consell General fort, amb més capacitat de diàleg, impulsant els mecanismes de democràcia participativa, i més transparent. A més, preveuen avaluar l’acompliment del programa per retornar així la confiança del ciutadà en els polítics i les institucions.
La candidata a cap de Govern dels Verds, Isabel Lozano, ha lamentat que els representants polítics que hi ha hagut al país no vegin els problemes reals des dels despatxos. En aquest sentit, ha recordat que al Principat hi ha gent de més de 40 anys que no troba feina. I joves que ni estudien ni treballen. Per això ha posat en relleu la necessitat de formar-los. Lozano ha defensat que aquests problemes només es plantejaran al parlament si els Verds obtenen representació. Així, ha remarcat que “hi ha altres formes de fer política, sobretot la d’escoltar el ciutadà”.
De la seva banda, Pozo ha indicat que durant els darrers dos anys han estat al carrer “resistint”. Tot i així, “des del carrer no es poden canviar les coses”, ha dit. Per aquest motiu ha remarcat que la gent que dóna suport a les seves propostes els voti el pròxim 3 de març.

‘Verds al COnsell’
L’eslògan Verds al Consell serà el lema de campanya de la formació. Precisament aquest diumenge el partit ha presentat l’espot de televisió que acusa les forces presents al Consell durant l’última legislatura de la paràlisi i la incapacitat d’arribar a acords, que ha portat als comicis anticipats. La formació expressa la voluntat de fer prevaldre la voluntat de la majoria “contra el despotisme d’un candidat i la maquinària d’un partit”. Així, els ecosocialistes apel·len a rebel·lar-se perquè no segueixin “manant els de sempre, els que han creat la crisi i els que han renunciat al que són”.
El programa electoral es pot trobar a la web de la formació, www.verds.ad. A més a més, el partit ha posat a disposició dels ciutadans un telèfon a través del qual aclariran qualsevol dubte que se’ls plantegi.
Durant la presentació de la candidatura també s'ha traslladat el missatge de suport de la presidenta del Partit Verd Europeu, Mónica Frassoni.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte