Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds creixen en militants un 10% en l’últim mes i mig


Escrit per: 
Redacció

Els Verds d’Andorra estan vivint un dels moments més dolços des que es va fundar el partit, ara farà vuit anys, en augmentar els militants un 10% en l'últim mes i mig.

L’entrada per primera vegada d’un dels seus destacats dirigents en una administració està propiciant que hi hagi més persones que pensen que les idees ecosocialistes es poden portar a la pràctica també a Andorra, on els resultats obtinguts per la formació fins ara han estat més aviat modestos. D’aquesta manera, el partit ha incrementat un 10% el nombre de militants en l’últim mes i mig, segons ha explicat la secretària d’organització i a la vegada consellera del Comú de la Massana, Jael Pozo.
La política massanenca considera que aquest augment de militants, que és la primera vegada que es dóna en un període tan curt de temps, es deu al fet que alguns ciutadans han vist la possibilitat de participar directament en la política i també al des­encant d’altres de la resta de forces polítiques. “S’està comprovant que els Verds cada vegada tenen més acceptació a Europa, i es demostra que Andorra no està aïllada en aquest sentit. Cada dia ens veuen més com un projecte que pot tirar endavant i que pot fer coses de manera directa”, comenta Pozo.
Els nous afiliats al partit no són només de la Massana, sinó que també procedeixen d’altres parròquies. I és que, segons explica la secretària d’organització dels Verds, la constitució de la candidatura de Ciutadans Compromesos (CC) sota el concepte de “treball en equip per tirar endavant la parròquia en un moment de crisi” pot haver engrescat també algunes persones a participar en política. “Crec que s’està recuperant el valor de servei de la política i la vocació de treballar per la parròquia”, afirma Pozo.
Pozo no estarà sola en la seva etapa al capdavant de la conselleria de Cultura, Educació, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. Els Verds han decidit crear diverses microcomissions, formades per tres o quatre persones, en cadascuna d’aquestes àrees, que s’encarregaran de donar-li suport, per exemple, fent propostes o realitzant treballs de recerca.
Una de les microcomissions s’encarregarà de mantenir contactes amb el partit homòleg Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) sobre propostes que es poden tirar endavant en l’àmbit local. “Molta gent ens ha donat un vot de confiança i ara els hem de demostrar que hi ha una altra manera de fer política”, assenyala Pozo. Els Verds d’Andorra participaran per primer cop, amb Pozo com a representant, en el Global Greens Congress, que tindrà lloc a Dakar del 29 de març a l’1 d’abril.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte