Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds deixaran de banda els punts “més ideològics” a la reunió amb el PS


Escrit per: 
Redacció

La presidenta dels Verds d’Andorra, Antònia Escoda, es va mostrar ahir disposada a deixar de banda els punts “més ideològics” en les negociacions amb el Partit Socialdemòcrata (PS) per centrar-se en les qüestions de caràcter social i econòmic.

La representant ecosocialista, que aquesta tarda es trobarà amb la directiva del PS per buscar un acord de cara als propers comicis, també abordarà les mesures mediambientals i la reforma del sistema electoral.
Escoda va admetre ahir que mai ha estat gaire partidària dels pactes preelectorals i que hi ha una part de la formació política que no creu que s’hagi de pactar amb el Partit Socialdemòcrata. No obstant, la presidenta dels Verds va argumentar que s’hi veuen obligats com a conseqüència de l’actual Llei electoral, i va afegir que l’objectiu del partit de cara a les properes eleccions és “estar representants al Consell General i que les idees dels Verds quedin reflectides a les lleis”. 
L’ecosocialista va afirmar que vol prioritzar “les qüestions més pràctiques, ja que són les que preocupen la gent del carrer”. En aquest sentit, va argumentar que “la persona vol tenir feina, arribar a final de mes i, si es queda sense feina, tenir solucions que no passin per haver d’anar a Càritas”. Així mateix, va matisar que el partit no renuncia “a les qüestions més ideològiques”, entre les quals va citar la condició de republicans, el vot dels residents i la reducció dels anys de residència per aconseguir la nacionalitat als deu anys.
Més enllà d’aquests punts, la presidenta dels Verds, que en les últimes setmanes ha estat treballant per analitzar “en què ens podem entendre i en què hem de cedir”, considera que hi ha força coincidències en els programes dels dos partits polítics. La reforma sociolaboral, la posada en marxa d’una assegurança d’atur i el suport a la petita i la mitjana empresa són alguns dels principals punts en què esperen arribar a un acord.
Escoda, que anirà acompanyada de Josep Mas i Jael Pozo per trobar-se amb Ferran Goya, Gerard Cadena i David Ríos, admet que les negociacions per a la reforma del sistema electoral seran més complexes, si bé proposarà la creació d’una comissió per abordar la qüestió.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte