Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds es reuniran dimarts amb el PS per negociar el programa conjunt


Escrit per: 
Agències/Foto: M.T.

Els Verds i el Partit Socialdemòcrata es reuniran aquest dimarts per tal d'intentar arribar a un acord per anar conjuntament a les eleccions. Així ho ha explicat la presidenta dels Verds, Antònia Escoda, que ha assegurat que la seva formació ja està treballant amb el programa electoral, que és el que tractaran en la trobada, la primera que mantindran 'de forma més seriosa' després dels primers contactes.

Antònia Escoda espera que la reunió de dimarts doni els seus fruits i l'acord amb el PS tiri endavant. De fet, ha explicat que els Verds 's'ho han agafat amb ganes i entusiasme' i han renunciat a alguns punts del programa més ideològics per tal de poder-se posar d'acord, com ara el vot dels residents i la rebaixa dels anys per obtenir nacionalitat, i es volen centrar en resoldre els 'problemes pràctics' dels ciutadans, com és l'atur i la reactivació econòmica.

Els motius pels quals van decidir pactar són en primer lloc la situació política que viu el país 'funcionant a cops de bloqueigs i ultimàtums', i d'altra banda, perquè veuen que la Llei electoral 'ens obliga a pactar si volem estar al Consell General'. Precisament, la modificació d'aquest text seria un dels temes que els agradaria impulsar.

Els Verds ja han començat a treballar el programa, que no varia massa del que van presentar al 2009 'perquè la majoria de temes han quedat penjats', fins i tot les lleis fiscals que encara no tenen entrada en vigor. Dimarts el posaran en comú amb el del PS i negociaran les condicions de l'acord, tot i que Escoda espera que hi hauran d'haver més trobades per tal d'aconseguir tancar el pacte. De fet, el segon punt de la negociació seran els noms i les llistes, un aspecte que encara no s'ha tractat però que també serà important, perquè l'objectiu de la formació 'és ser al Consell'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte