Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds es veuen lluny de l’exemple francès


Escrit per: 
M. S. C.

Tot i que les estratègies de futur encara s’han de posar sobre la taula, els Verds veuen difícil poder articular un projecte que inclogui moviments socials de cara a les properes eleccions comunals. Aquest era l’objectiu que es va fixar la formació en l’últim congrés, seguint l’exemple d’Europe Écologie a França.

Tot i així, la presidenta del partit, Antònia Escoda, va indicar que per aconseguir-ho cal fer molta feina amb les bases, una tasca que requereix molts recursos i, per tant, complicada.
Per aquest motiu, de cara a la propera legislatura preveuen seguir la línia de fa dos anys, que se centra a aportar opinions i oferir-se per al que calgui, va indicar Escoda. La presidenta de la formació ecosocialista va indicar que, tot i que en un principi els resultats de les eleccions de diumenge no van satisfer, ben analitzats indiquen que “hem avançat mínimament”, va dir. En aquest sentit va recordar que a les parròquies altes els Verds han guanyat vots (en algunes han doblat el resultat de fa dos anys, un element que Escoda considera “significatiu”). Tot i així, a Andorra la Vella i Escaldes n’han perdut.
La formació indica que hi ha milers de factors. Un d’aquests seria un presumpte vot de càstig per haver intentat presentar-se amb el PS. Alguns militants també han fet el paral·lelisme amb els resultats de les darreres eleccions catalanes, en què va guanyar la dreta. Tot i així, el fet de no ser un partit de govern els hauria permès resistir l’envestida.
En tot cas, Escoda creu que el programa amb què van concórrer a aquestes eleccions no estava gaire allunyat de la resta. En aquest sentit va exposar que les propostes que es van fer no tenien un fort rerefons ideològic, i per tant, podien coincidir amb les posicions d’un electorat ampli. Escoda també va celebrar que la campanya no hagi creat nou deute.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte