Diari digital d'Andorra Bondia
Una reunió de Verds d’Andorra.
Una reunió de Verds d’Andorra.

Els Verds estan disposats a “parlar amb tothom” tot i el fracàs de Junts


Escrit per: 
M.S.

Malgrat que algunes formacions han avançat ja les converses i, fins i tot, els acords de cara a les properes eleccions generals, Verds d’Andorra no es mourà fins després de l’estiu, quan la direcció del partit convoqui la militància per decidir quina és la millor manera d’encarar els comicis. 
Així ho va explicar la copresidenta del partit, Isabel Lozano, que va assegurar que la formació està disposada “a parlar amb tothom” tot i el fracàs de Junts, la coalició amb Partit Socialdemòcrata (PS), Iniciativa Ciutadana (IC) i independents, amb qui la formació ecologista va concórrer als comicis del 2015, després que en les eleccions del 2005, 2009 i 2011 ho haguessin fet en solitari.
“Ni tots són bons al 100%,  ni tots són dolents al 100%”, va assegurar Lozano, que va insistir que “cal ser realista, ja que el ciutadà el que vol és que els partits s’entenguin i es miri de tirar endavant el millor per al país”. 
El que sí que va descartar gairebé la copresidenta dels Verds, que va contraposar “la mala experiència de Junts” amb “la bona entesa i feina que s’està fent, en canvi, amb la plataforma Ciutadans Compromesos”, és que la formació vagi als comicis en solitari. “Anar sol és molt complicat, sobretot per a les formacions petites, que no poden competir quant a la despesa”, va destacar Lozano, que va apostar perquè “es limiti la despesa màxima” que es pot fer en una campanya. “No podem gastar-nos 5.000 euros en una campanya i que hi hagi partits que se’n gastin 100.000”, va lamentar la dirigent de la formació ecologista, que considera que la nova Llei de partits “posa encara més dificultats” a les formacions petites.
D’altra banda, qui va ser la primera, i única, fins a la data, candidata a cap de Govern, va apostar també perquè hi hagi, no només als Verds sinó al món polític del país, un relleu generacional, ja que “cal gent nova i que vegi les coses amb una perspectiva diferent”. En aquest sentit, i malgrat les dificultats per atraure’ls a la política, va incidir en la necessitat que s’hi incorpori “gent jove i amb l’esperit de lluitar pel que és el seu futur”.

Verds
Junts
fracàs
disposats
parlar amb tothom

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte