Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds optaran a entrar a la formació europea a l’octubre


Escrit per: 
Redacció


L’eurodiputada i copresidenta del Partit Verds Europeus, Monica Frassoni, visita aquests dies el país amb la intenció de fer un informe que serveixi perquè en la reunió que el partit ha de tenir al mes d’octubre a Estònia es pugui avaluar l’entrada dels Verds d’Andorra a la formació europea.

Perquè aquesta entrada es faci efectiva caldrà la votació favorable de dos terços del consell. Frassoni va manifestar ahir que els Verds Europeus volen tenir més representació de l’est i del sud d’Europa i que per això seria positiu que el partit del Principat entrés a formar part de la formació. D’aquesta manera, la resta de partits també podrien conèixer la realitat andorrana i els Verds d’Andorra podrien beneficiar-se d’un suport més gran. Actualment la formació compta amb 55 diputats al Parlament Europeu.
Frassoni va destacar que un dels aspectes que ha pogut constatar és la diferència que hi ha entre el nombre de persones que viuen al país i les que poden votar, i també va remarcar que en l’agenda un dels punts prioritaris hauria de ser la millora dels drets socials. Tot i així, es va mostrar optimista amb aquesta millora.
Antònia Escoda, de la seva banda, va exposar que des de la creació dels Verds d’Andorra sempre han tingut una clara visió europeista i, de fet, des del 2005 són observadors. “Ara creiem que ha arribat el moment que siguem membres de ple dret”, va concloure.
Per la seva banda, Jael Pozo va explicar que en determinats aspectes, com les proves mèdiques, s’ha fet arribar suggeriments al Parlament Europeu.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte