Diari digital d'Andorra Bondia

Els Verds volen impulsar un pla de retorn per als estudiants


Escrit per: 
M. S. C. / Agències / Foto: A.R.

Els Verds aposten per impulsar un pla de retorn per als joves que estudien a l’estranger. La número quatre de la formació, Jael Pozo, va explicar que aquesta mesura passaria per destinar el 4% del pressupost nacional a la creació d’empreses impulsades per joves, un fet que generaria riquesa i llocs de treball.

Aquesta mesura aniria acompanyada de reduccions en les taxes de creació de nous negocis, lloguers reduïts i una aposta per la recerca i la innovació. Així mateix, la número quatre dels Verds va anunciar que la formació preveu desenvolupar un pla nacional de l’habitatge, que es crearia a través de taules de treball. Pozo va lamentar que els dos anys de Govern socialdemòcrata han convertit l’habitatge en la víctima de la crisi. Així, va recordar que s’ha eliminat les taules de treball que funcionaven en la legislatura anterior i no s’ha donat solucions per a aquesta necessitat social.
La formació ecosocialista preveu facilitar l’accés al primer habitatge amb un lloguer a preu reduït, promocionar el lloguer en rotació (posar a disposició dels grups de risc, com poden ser els joves, allotjaments per un període curt) i adaptar els preus dels pisos als salaris reals. En matèria d’habitatge també preveuen el control i la imposició en els pisos buits i destinar el 20% de totes les promocions immobiliàries a pisos socials. Lozano va indicar que els Verds no creuen en la creació d’edificis de pisos socials, ja que això crea guetos, sinó que fan una aposta per la integració social. Finalment, també proposen instaurar un control d’habitabilitat dels habitatges i un preu màxim dels lloguers mitjançant una llei d’arrendaments que “protegeixi els drets”, va remarcar Pozo.
Per altra banda, amb l’objectiu de reactivar el sector de la construcció, la candidata va recordar que en el programa es preveu una reducció de les taxes de construcció per als projectes sostenibles i un programa de rehabilitació del parc immobiliari, prioritzant les reformes, les inspeccions tècniques obligatòries i les subvencions per a les rehabilitacions.

Cobertura sanitària
Els integrants de la llista ecosocialista es van reunir ahir amb representants del Fòrum Nacional de la Joventut per tractar de la cobertura sanitària dels majors de 25 anys. Pozo va recordar que els Verds ja defensaven que la Seguretat Social cobrís aquest col·lectiu en el programa amb què es van presentar a les eleccions de fa dos anys. Així, va indicar que la formació defensa la cobertura sanitària universal, un fet que també afecta altres col·lectius que en algun moment es poden quedar sense aquest servei, com poden ser els aturats.
La número quatre de la formació va recordar que els Verds ja van denunciar aquesta situació quan estaven representats en el consell d’administració de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social, i per aquest motiu van votar contra la llei de la CASS.

Ajudes als empresaris
La candidata dels Verds, Isabel Lozano, es va reunir ahir amb els membres de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA). La candidata ecosocialista va remarcar la necessitat de donar facilitats als empresaris per crear riquesa i poder sortir així de la crisi. Per aquest motiu, els Verds proposen potenciar les línies de crèdit i les bonificacions fiscals per als emprenedors.
La candidata dels Verds creu que a nivell governamental serà factible rebaixar les imposicions per facilitar la creació d’empreses i ha insistit que “tots hi hem de posar de la nostra part per sortir de la crisi”. Lozano va ressaltar l’important paper que té l’EFA al país i va emmarcar aquesta reunió en la seva voluntat d’escoltar tots els sectors de la societat i poder transmetre així les inquietuds dels ciutadans al Consell General, perquè la cambra sigui conscient de “les penúries” per les quals està passant l’empresa andorrana.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte