Diari digital d'Andorra Bondia
L'estació d'esquí de Pal.
L'estació d'esquí de Pal.

EMAP tanca el 2020 amb 4 milions de pèrdues i projecta que el 2021 pugin a 6,5 milions


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Facundo Santana

EMAP, la societat explotadora de Pal Arinsal, ha tancat el 2020 amb unes pèrdues de 4 milions d'euros. Els comptes de l’any passat es van aprovar en el consell d’administració celebrat la setmana passada. En la reunió també es va fer una projecció per a l’any 2021 que situa les pèrdues en 6,5 milions d’euros. Això sempre que es repeteixi l’escenari d’estiu de l’any passat i comptant amb un desembre 2021 “molt prudent”. Tot i així, la cònsol major de la Massana i presidenta d'EMAP, Olga Molné, ha advertit que aquests darrers “no són números tancats” ja que “no sabem què passarà a l’estiu ni què passarà al desembre que ve”.

Per fer front a aquesta situació, el Comú està a l’espera de mantenir properament reunions amb el Govern i la banca per veure quin tipus d’ajudes es podrien habilitar. En funció d’això es prendria una decisió analitzant opcions com recórrer a nous préstecs o trobant “alguna altra solució”. Les estacions d’esquí estan a l’espera d’una propera reunió amb el Govern per acabar de concretar com seran les ajudes que les pistes van sol·licitar.

El Comú ha precisat que part d’aquestes pèrdues s’haurien tingut tant si s’hagués obert l’estació com si s’hagués mantingut tancada perquè són despeses fixes del camp de neu. És en aquest sentit que Molné ha assenyalat que de “pèrdues n’hi ha hagut però no pel fet d’obrir n’hi ha moltes més”. En realitat, la xifra no s’ha vist gaire afectada pel fet de mantenir part del domini en funcionament, ha remarcat. La cònsol major també ha defensat l’aposta per no apujar el preu del forfet argumentant que no s’han obert més instal·lacions ni s’esperen turistes. És per això que s’ha seguit l’estratègia marcada per a aquesta temporada.

 

 

EMAP
estació
Pal Arinsal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte