Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la intervenció de la ministra Calvó en la Jornada de Canet de Rosselló.
Un moment de la intervenció de la ministra Calvó en la Jornada de Canet de Rosselló.

Empresaris pirinencs s’interessen pel nou escenari energètic d’Andorra


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic, Carles Miquel, van presentar ahir el nou escenari energètic d’Andorra davant els més d’un centenar d’empresaris dels Pirineus Orientals, Andorra, Girona i Lleida, que van participar en la Jornada d’intercanvi en matèria de transició energètica i digital per a edificis que va tenir lloc a Canet de Rosselló.
Així, segons va explicar l’executiu en un comunicat, els empresaris pirinencs van mostrar molt interès pel desplegament de les energies renovables a Andorra i per les oportunitats de negoci que ofereixen.
La d’ahir va ser la tercera jornada d’intercanvi sobre la matèria, organitzada en el marc del projecte CCI Pirineus Med, al qual participen les cambres d’Andorra, Pirineus Orientals, Girona i Lleida, i que s’acull al programa Interreg Poctefa. L’objectiu és aglutinar empresaris dels diferents territoris dels Pirineus per compartir experiències al tomb de la transició energètica i digital, i així potenciar les sinèrgies entre empreses dels diferents territoris.
En la seva intervenció, la ministra va reconèixer que comptar amb el suport i l’experiència dels territoris veïns que comparteixen els objectius de lluita contra el canvi climàtic serà un benefici per a les dues parts, i va remarcar que el marc legal actual d’Andorra és idoni per fer créixer aquest sector.
En aquest sentit, Calvó va presentar als representants de les diferents cambres de comerç i als empresaris el nou escenari energètic d’Andorra després de l’aprovació de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic, aprovada al Consell General per unanimitat. Calvó va recordar que es tracta d’una llei ambiciosa ja que estableix de forma legal els compromisos d’augment de la producció energètica i d’aposta per les energies renovables.
Per la seva part, Miquel va explicar als assistents que aquest text és el pas definitiu que s’emmarca en un seguit d’avanços legislatius que han “preparat un marc idoni per al desenvolupament del nou model energètic”.
Quant a la llei, el cap de l’Oficina de l’Energia i el Canvi Climàtic va remarcar que per assolir els objectius ambiciosos d’augment de la producció s’ha acompanyat del Pla sectorial d’infraestructures energètiques, que identifica les infraestructures necessàries per augmentar la producció prioritzant les fonts d’origen renovables. Igualment la Llei d’impuls de la transició energètica preveu accions concretes tant pel que fa al sector privat com sobretot pel que fa “al rol exemplar de l’Administració” en aquest àmbit.
La delegació andorrana també va comptar amb el director general de FEDA, Albert Moles, que va participar en la presentació d’experiències al tomb de la digitalització al servei de la transició energètica. Moles va exposar el projecte encomanat a FEDA de creació d’una plataforma multimodal de mobilitat en què la digitalització és una eina imprescindible per fomentar una mobilitat més sostenible.

empresaris
pirinencs
escenari
energètic
nou
s'interessen

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte