Diari digital d'Andorra Bondia
En Comú per Encamp va presentar el programa a la seu d’UP, ahir al matí.
En Comú per Encamp va presentar el programa a la seu d’UP, ahir al matí.

En Comú per Encamp promourà mesures per garantir l’habitatge


Escrit per: 
Agències

En Comú per Encamp (UP + Demòcrates + Liberals d’Andorra + Independents) va presentar ahir un programa electoral “amb compromís, ambiciós i factible”. Així ho va destacar la cap de llista, Laura Mas, que va detallar que l’objectiu és aconseguir “una parròquia d’oportunitats”. La formació ha dividit aquest programa en cinc grans àmbits: gestió comunal, economia i turisme, polítiques socials, cultura i medi ambient. 

Tot i que al llarg de la campanya aniran desgranant aquestes propostes, ja en van avançar algunes, com ara l’impuls de mesures “complementàries a les del Govern” per garantir que els ciutadans tinguin accés a un habitatge digne. En aquest sentit, Mas va concretar que algunes de les propostes van molt lligades a la cessió obligatòria que ha de fer el propietari. Així, bonificaran el 50% de la cessió obligatòria en terreny consolidat a tots aquells habitatges de nova construcció  destinats al lloguer. També s’inclouran mesures complementàries al programa Renova del Govern per a la rehabilitació d’edificis. En l’àmbit social, també van detallar que seguiran “adaptant el reglament de prestacions socials” a les realitats socials. Mas va emfasitzar que en el darrer mandat s’han destinat 380.000 euros a aquestes ajudes.
Pel que fa a economia i turisme, l’aposta d’En Comú per Encamp se centra a consolidar la marca Encamp i Pas de la Casa posicionant-se com a parròquia esportiva, tant “fomentant la pràctica de l’esport com els esdeveniments esportius”, segons va explicar el número 6 de la llista Xavier Fernández. Amb relació a això va remarcar que ja s’hi està treballant i en el pla de dinamització es vol posicionar Encamp com a destinació esportiva i garantir la continuïtat del Futbol Club Andorra a la parròquia. Fernández va manifestar que la relació entre ambdues parts és bona i que la  continuïtat a la parròquia sembla garantida. Quant al medi ambient, es proposa fer una auditoria sobre l’eficiència energètica dels edificis comunals per millorar-la i s’instal·larà una xarxa 2.0 per evitar pèrdues d’aigua i electricitat. En cultura, han avançat que faran activitats destinades a tots els col·lectius: gent gran, joves i infants.

En comú per Encamp
mesures
Habitatge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte