Diari digital d'Andorra Bondia
La candidatura d’En Comú per Encamp, guanyadora de les eleccions comunals ahir a la nit.
La candidatura d’En Comú per Encamp, guanyadora de les eleccions comunals ahir a la nit.

En Comú per Encamp triomfa i AE irromp amb un conseller al Comú


Escrit per: 
M.P.A./ Foto: Demòcrates

En Comú per Encamp, la candidatura que ha aplegat sota la mateixa marca Demòcrates per Andorra, Liberals d’Andorra i Independents, liderada per Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, va revalidar el triomf al Comú encampadà amb el 41,27% dels vots vàlids (894 vots), obtenint 9 consellers, un més que a les eleccions del 2015. La sorpresa de la nit la va donar Agrupament Encampadà (AE) que amb el 22,23% dels vots vàlids (503 vots), ha irromput a casa comuna amb un conseller.

Al Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I) se li ha tornat a resistir la victòria en el que havia estat en altres temps el seu bastió. Amb el 28,39% del vot vàlid (615 vots), el seu cap de llista, David Rios, lluny de reconèixer la derrota, va fer notar que han obtingut tres punts més que en les darreres eleccions comunals i que el descontentament dels encampadans envers la política de DA “s’ha repartit” entre les tres formacions que es presentaven com a alternativa “i per això el vot s’ha fragmentat”.
En darrer lloc va quedar Terceravia + Independents que, amb el 7,1% del vot vàlid (154 vots) no ha pogut ni tan sols entrar al Comú. De tota manera, el candidat a cònsol major d’aquesta formació, Santiago González, va fer una valoració positiva dels resultats, “ja que és la primera vegada que ens presentem a Encamp”. González va dir que faran oposició des de fora del Comú i es va comprometre a treballar per les 154 persones “que ens han votat”. Laura Mas va dir que des de la candidatura estan molt contents pels resultats obtinguts i va manifestar que els votants han reconegut que portaven un “programa consolidat” que tenia com a estàndard el pla de reactivació de la parròquia. “L’elector ha sabut valorar la feina feta fins ara”, va posar en relleu. Amb relació a l’oposició, Mas va dir que treballarien “amb la mà estesa i en equip perquè no ho saben fer d’una altra manera”. Precisament, va comentar que d’aquests quatre anys al Comú “m’emporto grans amics”.
Per la seva banda, David Rios va assegurar que faran una oposició constructiva i intentaran “poder executar el nostre programa perquè creiem que és un projecte de futur per Encamp i el Pas de la Casa” per fidelitat als 615 ciutadans “que ens han donat suport”. Rios va lamentar la baixa participació en els comicis, que es va quedar a més de vuit punts per sota de la registrada el 2015.
Finalment, Esther Vidal va qualificar els resultats de “tot un èxit en clau local” i va agrair la confiança dels 503 electors que els han votat. També va afirmar que intentaran colar alguna de les seves propostes “si és que ho podem fer”.

En comú per Encamp
triomf
AE
conseller
Comú

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte