Diari digital d'Andorra Bondia
 En Comú per Ordino s’imposa i supera el retorn amb ‘força’ de Dolsa
En Comú per Ordino s’imposa i supera el retorn amb ‘força’ de Dolsa

En Comú per Ordino s’imposa i supera el retorn amb ‘força’ de Dolsa


Escrit per: 
Víctor Duaso
Quatre anys més de Josep Àngel Mortés al capdavant del Comú d’Ordino. L’aliança demòcrata-liberal amb SDP li va funcionar divinament al partit batejat amb el nom d’En Comú per Ordino que es va imposar per 552 vots (un 44,95%). Pocs s’esperaven una diferència tan gran, i més amb el retorn a la política d’Enric Dolsa i la seva candidatura X’Ordino. El veterà polític i empresari va tornar amb força, i tot i que estava confiat de la victòria final va acabar cedint com a segon, amb 302 vots (24,59%). Entrarà com a conseller de la minoria i també ho farà Sandra Tudó, de MovemOrdino, que va obtenir 281 vots (22,88%). Qui es va quedar fora va ser el candidat de Terceravia+Independents Ordino, Jordi Balsa, amb 93 vots (7,57%), molt lluny d’aconseguir representació.
La unió de Demòcrates, Liberals i Progressistes-SDP va agafar aire des del primer moment de l’escrutini. S’esperava un xic més d’emoció. “La veritat és que estic i estem contentíssims perquè aquest resultat reflecteix la bona feina de tot l’equip i també d’aquests últims quatre anys”, va assegurar Josep Àngel Mortés, que tindrà com a cònsol menor Eva Choy. Sobre el retorn d’Enric Dolsa, Mortés va ser clar. “Nosaltres hem anat a defensar el nostre projecte i a partir de l’1 de gener començarem a treballar. Donarem continuïtat al que ja havíem començat”. Mortés va confirmar que havia rebut la felicitació de Sandra Tudó. “No tinc ara per ara cap felicitació més”.
Enric Dolsa, amb X’Ordino, serà l’oposició de Josep Àngel Mortés. Va acceptar la derrota, però va donar un toc d’atenció. “Quan parlen les urnes s’han d’acceptar els resultats. Ha estat una clara victòria d’ACO, DA, Liberals i SDP... Des del Govern han fet el màxim perquè guanyessin ells i lluitar contra aquesta maquinària no és gens fàcil”. Dolsa no perdonarà. “Farem una oposició constructiva i dura. Amb Ventura Espot, al seu dia, va ser diferent perquè ell tenia un altre tarannà”. I va felicitar el guanyador? “Li he trucat dues vegades, però no m’agafa el telèfon”.
Sandra Tudó, de MovemOrdino, va encaixar d’aquesta manera els resultats. “És veritat que partíem com a segona força, però continuarem treballant per la parròquia”.
 
FOTO: TWITTER

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte