Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de Comú celebrat ahir.
Un moment del consell de Comú celebrat ahir.

Encamp aprova un pressupost de 33 milions sense el suport de l’oposició


Escrit per: 
Agències

El Comú d’Encamp va aprovar ahir el pressupost per al 2020 amb un import que supera els 33,3 milions d’euros i que només va comptar amb el suport de la majoria. Els consellers del Partit Socialdemòcrata + Independents, David Rios i Enric Riba, hi van votar en contra i la consellera d’Agrupament Encampadà, Esther Vidal, es va abstenir per no haver-se sentit partícip de l’elaboració. “Se’ns va presentar un pressupost totalment embastat en què podíem opinar però no col·laborar”, va dir. Es tracta, per tant, d’un pressupost de continuïtat on els consellers socialdemòcrates han trobat a faltar “inversions importants”.

Així, Rios va argumentar que el vot en contra té més a veure amb un “tema polític i de priorització” que no pas per motius tècnics. “Ens hem adonat que la majoria actual el que està creant són dos Encamps”: un on es fan inversions i es té cura per mantenir-lo cuidat, “i un altre que està abandonat i on no es preveu cap mena d’inversió important en els pròxims quatre anys”, va sentenciar. En aquest sentit, creu que el més urgent és rehabilitar zones com el mirador d’Encamp, l’avinguda Joan Martí a l’alçada del telecabina, el Pedral o el balcó del Solà, entre d’altres. “Són zones que avui en dia estan molt malmeses però la majoria segueix insistint a fer inversions als nuclis tradicionals”, i aquest fet fa que hi hagi “un Encamp de dues categories”, va concloure. El PS també va denunciar la inexistència de partides adreçades a polítiques d’habitatge com sí que ho fan altres comuns. Tampoc entén com la majoria deixarà ara aturades les obres d’embelliment de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand després de la despesa que han suposat les galeries tècniques i que han fet que molts comerciants no hagin pogut obrir durant tot aquest temps. A més, des del PS es creu que aquest pressupost tampoc està lligat a la reactivació econòmica de la parròquia. Pel que fa al Pas de la Casa, va celebrar la inversió d’11 milions d’euros però va declarar que estan més interessats a veure la qualitat dels projectes que s’impulsin que no pas la quantitat de diners que s’inverteix.
La cònsol major d’Encamp, Laura Mas, va afirmar que el pressupost contempla totes les promeses electorals. Quant a les obres de les avingudes, va explicar que pròximament començaran els tràmits per a la creació del Museu Nacional de l’Automòbil i també les actuacions que s’han de dur a terme al parc del Prat Gran i, per tant, fer-ho tot a la vegada suposaria un important problema de circulació i col·lapse a la parròquia. Tot i això, va recordar que el projecte de les avingudes “era a llarg termini perquè el cost és molt elevat” i, per continuar-lo primer se n’han d’acabar els altres. Sobre les actuacions al Pas de la Casa, va dir que els compromisos electorals també estan reflectits al pressupost. Per tant, Mas va sentenciar que tots els projectes estan planificats i que, per fer-los, s’han guiat sempre pel pla de reactivació econòmica. En la sessió, es va nomenar Jordi Martínez com a nou interventor i Alejandro Mora com a secretari.

 

Comu d'Encamp
pressupost

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte