Diari digital d'Andorra Bondia
Els consellers durant la sessió de comú.
Els consellers durant la sessió de comú.

Encamp aprova un pressupost de 34,4 milions d'euros per al 2023


Escrit per: 
Agències / Foto: ANA

El comú d'Encamp ha aprovat un pressupost de 34,4 milions d'euros per al 2023 amb una previsió d'endeutament de 3,3 milions durant la sessió de consell de comú que ha tingut lloc aquest dijous a la tarda. Uns comptes on 9,5 milions -és a dir, un 60% del pressupost- provenen de les transferències de Govern i on les principals inversions es destinaran al nou parc del Prat Gran (amb 4,36 milions) i amb el vial d'accés a CRAMEA (amb 976.987 euros).

El conseller del partit socialdemòcrata + independents, David Rios, ha celebrat que aquest pressupost contingui "més dosis de realisme respecte a pressupostos d'exercicis anteriors". Tot i això, Rios ha lamentat el fet que continuï havent-hi "poca contenció pel que fa a les despeses". Amb relació a aquest fet, el conseller de l'oposició ha manifestat que ha trobat a faltar que s'inclogués el projecte de Prada de Moles, segons ell, una inversió "molt important". Per al·lusions, la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, qui ha qualificat el pressupost de "prudent i responsable", ja que, com ha assenyalat, només ha variat un 1% respecte al pressupost presentat el 2020, ha defensat el fet de deixar al marge dels comptes el projecte en qüestió. "No es poden afegir compromisos no existents en un pressupost. Això no vol dir que no es tingui en compte" ha assegurat.

Per altra banda, Rios ha criticat el fet que les transferències de Govern tinguin un pes tan rellevant dins els comptes. "En un futur ens podem trobar amb situacions econòmiques difícils" ha avisat, Rios, qui creu que seria sa el fet de reduir les despeses superficials. "Veiem que el comú va 'a tota màquina' i pensem que seria una bona estratègia que la corporació comencés a pensar en la contenció per si mai venen mals temps" ha afegit el conseller de l'oposició. En aquest sentit, Mas ha volgut recordar que darrere d'aquest percentatge hi ha un acord constitucional.

Mas ha volgut incidir també en la línia estratègica de la corporació. "Durant el mandat anterior es va crear un pla director per saber cap a on havíem d'anar, i pel que fa a aquest tema, hi havia punts molt concrets a desenvolupar". Així, ha recalcat la voluntat del comú de potenciar el turisme de natura i esportiu, les estades esportives, l'embelliment de la parròquia, la millora dels serveis de la ciutadania o la millora de qualitat a escala residencial.

Durant la celebració del consell de comú també s'ha aprovat la tercera moratòria als parcs solars, una normativa per la qual no s'autoritza la construcció d'aquestes instal·lacions a la parròquia i que, com s'ha anunciat, tindrà la durada d'un any. "Jo crec que hem de començar a mirar una mica més enllà. Hem de fer camí per no dependre de l'energia externa" ha comentat la consellera d'Agrupament Encampadà Esther Vidal. "Tot i això, no hem de deixar de banda a com afectarà això en l'àmbit paisatgístic" ha afegit. Les dues moratòries anteriors van tenir una durada de sis mesos cadascuna.

Quant a la decisió del Tribunal Superior que sentència que Saetde no podrà tancar convenis amb cap administració pública durant tres anys, Mas no ha donat més detalls més enllà d'afirmar que "estem analitzant l'oferta de la nova proposta per la concessió i continuarem amb l'esquema que ens vam marcar".

Encamp
pressupost

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte