Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell del Comú d'Encamp, ahir al matí.
Un moment del consell del Comú d'Encamp, ahir al matí.

Encamp dóna llum verd al lloguer de la parcel·la del Prat del Germà


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: Comú d'Encamp

El Comú d’Encamp va donar ahir llum verd al lloguer de la parcel·la del Prat del Germà que ha de permetre ubicar part dels equipaments del nou parc per a la parròquia. El terreny s’ha llogat per un import mensual d’uns 6.000 euros, un cost semblant al que s’estava pagant actualment pel terreny de Casa Areny, i té una extensió de 4.500 metres quadrats. Així ho va explicar la cònsol major, Laura Más. De tota manera, va afegir, que a causa de l’actual crisi sanitària de moment s’ha suspès la signtura del contracte i el primer pagament del lloguer. Igualment, va informar que tant aviat com el context actual ho permeti, es posarà en marxa el procés participatiu per definir el nou parc de forma conjunta, i ja s’ha començat a treballar amb el concurs d’idees. Mas va fer notar que tot i que el coronavirus obligarà a replantejar molts projectes del pressupost, el nou parc tirarà endavant.
En relació a això el conseller del Partit Socialdemòcrata (PS) David Rios va afirmar que són partidaris d’aquest lloguer, si bé va  insistir que volen participar de manera activa en el disseny que es faci dels nous espais, tenint en compte la seva  concepció de parc és diferent. Una proposta que va recollir Mas, explicant que es tindrà en compte també les aportacions del consell d’infants, d’algunes famílies i les que portaven al seu programa electoral. La cònsol també va puntualitzar que en últim terme, però, han de ser els arquitectes qui estudiïn quines són les millors opcions des del punt de vista tècnic.

Sobrecost de la nova etap 
La sessió del consell del Comú també va aprovar el pagament del sobrecost de la nova Estació de tractament de l’aigua potable (ETAP) que es va inaugurar a finals de novembre del 2019 al Pas de la Casa. La desviació de la partida inicial va suposar un sobrecost de 271.000 euros respecte el pressupost inicial de la construcció que preveia una despesa de 679.000 euros. 
Mas va justificar el sobrecost de quasi un 40% a causa de les millores que es van haver d’introduir al projecte inicial, sobretot a causa d’un canvi respecte als filtres, a la construcció d’una arqueta i un bypass i l’automatització de la central. Per saber si el Comú havia de pagar aquest sobrecost, es va encarregar un informe al gabinet jurídic que determina que efectivament s’ha d’abonar a l’empresa constructora aquests diners de més. Pel que fa al retard en les obres, l’empresa constructora ho va justificar precisament per les millores construïdes i la climatologia. Així ho van corroborar tant Mas, com el cònsol menor, Jean Michel Rascagneres.
En aquest sentit, l’oposició va donar-hi el vistiplau, tot i que el conseller del PS, Enric Riba, va remarcar el desacord sobre com s’havia fet la gestió de les obres des d’un bon començament i la va qualificar de “desastrosa”. A la qual cosa Mas va respondre que assumia les responsabilitats i es va comprometre que d’ara endavant “tot projecte es passarà pel departament d’Obres Públiques i Urbanisme, que serà un punt de control més”.
Per la seva banda, la consellera d’Agrupament Encampadà, Laura Vidal, va expressar que el problema del sobrecost s’ha produït perquè el Comú va escollir l’opció “més econòmica”. Va refermar la seva decisió d’aprovar aquest pagament  i va demanar que en les properes adjudicacions “s’ha de ser més previsor.

Nova mesura pel covid-19
El consell del Comú va donar el seu assentiment a un nou decret que regula la prohibició temporal de circulació dels propietaris amb els animals de companyia pels passeigs de Mojácar i l’Alguer per assegurar les mesures higièniques durant les franges horàries permeses per fer un passeig als col·lectius més vulnerables. La cònsol va explicar que és “complicat” tenir aquestes vies netes i desinfectades a causa de les tifes dels gossos al terra i de la orina d’aquests animals als bancs. Per salvaguardar aquesta prohibició es posaran cartells i els agents de circulació vigilaran que es compleixi, amb una amonestació la primera vegada i amb una sanció si es reitera aquest comportament.

Línia d’alta tensió
Durant la sessió, Rios va mostrar la seva preocupació per l’impacte mediambiental que poden tenir les obres de la línia d’alta tensió de FEDA que ha de passar per la solana d’Encamp. El conseller del PS va reconèixer que es tracta d’un  projecte necessari per Andorra, ja que “tenim la necessitat de fer arribar l’electricitat de França a la Central Elèctrica” . Ara bé, segons va dir esperaven la resposta de FEDA sobre si es podia soterrar aquesta línia en el seu pas per la parròquia i així evitar la instal·lació de 14 pilones de 30 metres d’alçada perquè tingui menys impacte mediambiental i visual. “No tenim resposta, tenim informació parcial, se’ns va fer arribar el plànol del traçat. No estem en contra però potser ens hauríem d’haver abstingut: no sabem si el projecte actual és el millor que es pot fer”, va assenyalar. 
En relació a aquesta qüestió, Mas va dir que es tracta d’un “projecte de país, d’interès nacional que no es pot tirar enrere”. El cònsol menor hi va afegir que FEDA ja va informar que no hi ha possibilitat de soterrar aquesta línia d’alta tensió en el seu pas per Encamp. 

comú d’Encamp
sobrecost
271.000 euros
obres
etap
Pas

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte