Diari digital d'Andorra Bondia
Reunió del consell de comú d'Encamp aquesta tarda.
Reunió del consell de comú d'Encamp aquesta tarda.

Encamp perd 200.000 m² en la delimitació fronterera amb França


Escrit per: 
Agències

Seguint amb les negociacions fetes pels governs andorrà i francès al llarg dels darrers deu anys, el Comú encampadà va aprovar en la sessió de comú celebrada ahir els nous límits amb França, que suposen una pèrdua de 200.000 metres quadrats, el 0,3% del territori andorrà. Uns terrenys que formen part de la concessió que la parròquia té amb l’empresa Saetde i que, segons va informar el cònsol major, Jordi Torres, ja coneixen “de manera oficiosa”. El canvi no suposarà una renegociació amb l’empresa concessionària donat que no afecta en el pagament d’impostos i, encara que perdi un 0,7% dels terrenys cedits, aquests corresponen a una zona no esquiable.

Un altre dels punts debatuts va ser la feina que s’està duent a terme en el marc de la Comissió de Gestió de la vall del Madriu-Perafita-Claror. La consellera de Liberals d’Andorra + Independents, Maribel Lafoz, va qüestionar l’eficàcia de la tasca de les persones tècniques que hi treballen perquè dona la sensació que “no hi ha cap pla previst a mitjà i llarg termini” i “no hi ha una dinamització en la preservació de la vall”, posant sobre la taula que potser el problema és que no hi ha cap Comú que lideri aquesta feina. Per la seva part, Torres va assegurar que dels dos estudis que manquen, el que fa referència a l’ordinació es podrà aprovar a finals d’any, mentre que del pla de conservació “ja hi ha l’esborrany i l’estructura fetes”.
Així mateix, el consell va aprovar l’adjudicació de les obres del parc del Tirader, una infraestructura necessària per a Torres, ja que a la part alta del poble d’Encamp no hi ha parcs infantils. La parròquia en destinarà 167.000 euros, que es dedicaran a l’eixamplament del camí cap al Funicamp i la construcció de l’estructura, mentre que la propietat de la parcel·la sufragarà el 55% del cost total, que implica l’eixamplament de la carretera. D’altra banda, també es van adjudicar les obres per a la connexió d’aigües pluvials al torrent estret del carrer de Vila, seguint amb les directrius marcades pel Govern, i els estudis per a la construcció d’un aparcament horitzontal al Prat de Baró, per un import de 234.000 euros i que es preveu que estigui en funcionament de cara a la tardor.

Bonificacions
Amb l’objectiu d’afavorir que els comerços s’adaptin a la nova ordinació de l’ús de terrasses en l’espai públic, el comú bonificarà els propietaris amb un descompte en l’impost, que serà del 100% el primer any i el 50% el segon. D’aquesta manera, esperen pal·liar el cost que suposa canviar el mobiliari i els descomptes de certes empreses per fer ús del seu material promocional. En la mateixa línia, el Comú repartirà una guia perquè els propietaris coneguin la normativa. 
I seguint amb l’obligatorietat per part dels propietaris de gossos de fer una analítica als animals, el cònsol major va anunciar l’inici d’una campanya de distribució d’ampolles, que serviran per netejar les miccions de les voreres. Segons s’ha previst, un cop fetes les anàlisis els amos rebran una de les 2.000 ampolles de què disposa el comú.

La ruta dels orris, a punt
El consell va aprovar el plec de bases per a la senyalística de la ruta dels orris, que esperen posar en marxa aquest estiu després de la signatura del conveni entre la parròquia i el Govern. 
Aquesta ruta comptarà amb el suport de Cal Pal, que dins de la posada en valor de la pedra seca, considera els orris una peça clau. Per això, oferirà itineraris guiats formats per la mateixa institució per conèixer de prop l’evolució de les estructures.

Encamp
perd
200.000 m²
delimitació
fronterera
frança

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Com sempre aquesta super woman consellera carregant contra tots els tècnics! Sort que ella és maravellosa i la resta de món som una me..,,,! Sinò el món es pararia.... quina sort té el comú de tenir-la!!!!!

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte