Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp, avui.
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp, avui.

Encamp preveu començar a analitzar les tifes de gos a la primavera


Escrit per: 
Agències / Foto: L. G.

El comú d'Encamp preveu començar a analitzar els excrements de gossos que no es recullin del terra a la primavera. Ho ha manifestat la cònsol major de la parròquia, Laura Mas, durant la sessió de consell d'avui, en la qual ha explicat que la corporació ha aprovat la segona fase del projecte de l'ADN caní i ha signat el conveni de col·laboració amb el laboratori on s'enviaran les proves perquè se'n faci l'analítica i "poder sancionar als propietaris incívics". Així doncs, la mandatària ha comentat que el grup de control d'animals, format per banders i agents de circulació, i els treballadors del servei d'higiene i manteniment, estan duent a terme formacions per aprendre a recollir les tifes correctament, és a dir, recollir les mostres correctament per no malmetre-les.

Mas ha destacat que la parròquia té un 77% dels gossos censats identificats a través de la identificació de l'ADN i que fins a un 83% han sol·licitat la prova. Aquestes xifres porten a la corporació a fer un "bon balanç" de la tasca duta a terme fins al moment a través de la "pedagogia". "Hem obtingut uns bons resultats, el centre urbà de la parròquia ha millorat moltíssim i cada cop es veuen menys excrements", ha indicat. En aquest sentit, ha assenyalat que en els darrers dos mesos i escaig s'han imposat una trentena de sancions per no haver fet la identificació de l'ADN, a banda de "moltes" per incomplir la normativa per no dur aigua per ruixar els pixats i no recollir les tifes.

La cònsol també ha volgut ressaltar l'esforç del comú per instal·lar espais per a gossos a la parròquia, pipicans, i ha recordat que a l'indret també és obligatori recollir els excrements dels animals de companyia. A més, ha avançat que estan treballant en la construcció d'una nova instal·lació per a cans a la zona del Mirador i que el futur parc de l'Ossa també disposarà d'un pipicà. "És un espai que ajuda al fet que la parròquia estigui més neta i continuarem col·locant-ne allà on veiem que hi ha la necessitat, com per exemple zones residencials", ha dit.

Un altre dels punts aprovats aquest dilluns ha estat la publicació d'un edicte per rehabilitar el pont de Sant Miquel, la infraestructura de fusta que uneix l'avinguda Joan Martí amb el complex i la zona esportiva d'Encamp. Fernández ha assenyalat que el pont té prop de 25 anys de vida i és necessari dur-hi a terme unes obres de manteniment per adequar-lo, i ha deixat palès que en cap moment és vol "canviar-lo", sinó "conservar-lo" en les millors condicions possibles. La previsió és invertir-hi prop de 120.000 euros. D'altra banda, els consellers també han donat llum verda a l'adjudicació del subministrament, per un període de quatre anys, de l'enllumenat públic de Nadal de la parròquia per un import aproximat de 487.000, a 121.900 euros per any.

Durant la sessió de consell també s'ha aprovat la publicació d'un concurs públic per comprar màquines d'esports per instal·lar-les a l'ampliació del gimnàs que s'està duent a terme al Centre esportiu de la vila. El conseller d'Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernández, ha explicat que el pressupost estimat és de 180.000 euros, una xifra que ha de servir per adquirir màquines especialitzades de diverses modalitats esportives, com per exemple de pes lliure i cardiovasculars, i també per abastir-se de material més petit, com les manuelles o peses. L'objectiu, tenint en compte que les obres de construcció avancen a bon ritme i dintre del termini establert és poder obrir al públic el 100% de la instal·lació a l'estiu, tenint en compte que els treballs finalitzaran a finals de maig i caldrà habilitar l'espai amb la nova maquinària. Cal recordar que el comú ha destinat una inversió de gairebé dos milions d'euros.

Finalment, Encamp ha avalat la declaració de la concessió del terreny de Prada de Moles com a deserta després d'haver descartat el projecte d'estadi per al FC Andorra. Els consellers de la minoria del partit Socialdemòcrata + Independents, David Rios i Enric Riba, han lamentat que la iniciativa al final no tiri endavant i han asseverat que "tots hi havíem dipositat força esperances i il·lusions". I ha obert la porta a començar a treballar a trobar alternatives i propostes per dur a terme a la zona i dinamitzar la part baixa de la parròquia. Al seu torn, la consellera d'Agrupament Encampadà, Esther Vidal, també ha lamentat la impossibilitat de dur a terme l'estadi per l'encariment dels preus dels materials a escala mundial.

La sessió de consell de comú d'aquest dilluns també ha comptat amb la subhasta per l'arrendament dels Cortons, en la qual, a banda dels ramaders de la parròquia, també hi han pres part el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, els candidats a la circumscripció territorial d'Encamp d'Units pel Progrés + Demòcrates + Independents, Jordi Torres i Maria Marticella, el número 1 de la territorial de Demòcrates a Canillo, Guillem Casal, i el demòcrata Carles Enseñat.

Encamp
tifes
gos
primavera

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte