Diari digital d'Andorra Bondia
El consell de comú aprovarà demà la rebaixa de la cessió obligatòria al 0%.
El consell de comú aprovarà demà la rebaixa de la cessió obligatòria al 0%.

Encamp rebaixa al 0% la cessió obligatòria i preveu que es faciliti la construcció d'entre 50 i 60 habitatges de lloguer


Escrit per: 
M.S. / Foto: BonDia

El Comú d'Encamp es convertirà demà en la primera corporació que aprofitarà les disposicions de la nova Llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments de finques urbanes i de millora del poder adquisitiu, aprovada a finals de novembre, i rebaixarà al 0% el percentatge de cessió obligatòria per a aquelles promocions d'habitatges que es destinin al mercat de lloguer.

Així ho han avançat aquest matí els cònsols encampadans, Laura Mas i Jean Michel Rascagneres, durant l'esmorzar telemàtic que han mantingut amb els representants dels mitjans de comunicació, on han precisat que la mesura s'aprovara en la sessió del consell de comú d'aquest dimecres. Rascagneres, que ha recordat que el Comú d'Encamp "va ser també el primer que va rebaixar el percentatge de cessió al 5%, el mínim que preveia la llei ja que la voluntat ja era anar més enllà", ha explicat que ja s'ha parlat amb propietaris de terrenys i promotors interessats en fer habitatges per al mercat de lloguer.

Concretament, ha precisat Mas, el Comú té coneixement de tres projectes, dos dels quals "estaven pensats per a pisos per vendre però que finalment es destinaran al lloguer gràcies a aquesta mesura", que permetran que entrin al mercat de lloguer entre 50 i 60 pisos de nova construcció, uns habitatges a més a més que "s'integraran totalment al teixit urbà ja existent a la parròquia i que per tant no s'ubicaran a la perifèria".

D’altra banda, en la sessió del consell de comú es donarà llum verda al pressupost per a l’exercici 2021, uns comptes on destacaran les partides per al nou parc, que ha de substituir el Prat Gran, l’embelliment de nuclis antics i de les voravies, així com pels treballs d’embelliment del carrer Sant Jordi del Pas de la Casa, obra que donarà continuïtat a les actuacions ja fetes fins ara. Sense revelar massa detalls del pressupost, Mas sí ha confirmat una  partida de 2 milions d’euros per al nou parc, al qual es preveu destinar-ne 4 més l’any següent, ja que des de la corporació es voldria que pogués ser ja una realitat a final del 2022. En aquest sentit, la cònsol, que avui mateix ja s'ha reunit amb els arquitectes del projecte guanyador, ha explicat que es vol treure el plec de bases per adjudicar les obres el més aviat possible per començar a fer-lo quan abans millor.

Així mateix, Mas i Rascagneres han avançat també que durant el primer trimestre de l’any vinent es farà un concurs d’idees per ampliar les activitats que es desenvolupin a Engolasters, de les Pardines al llac tot i que també es vol més activitat a la zona dels Cortals d’Aventura i la Baronia, una ampliació que ha de facilitar la instal·lació del telecabina a Engolasters, un projecte que es vol que sigui una realitat a final del mandat però que “tenim clar que sí no es rendible no tirarem endavant”, segons ha remarcat Rascagneres.

El cònsol menor ha informat també que es tornarà a fer el procés de selecció per triar un director de Turisme després que la candidata triada inicialment acabés renunciat per motius personals.

Enllestint el rescat de la concessió esquiable

El Comú d’Encamp està últimant amb Saetde els termes del rescat de l’actual concessió esquiable amb la voluntat que durant el 2021 es pugui treure a concurs la nova concessió, segons han explicat Mas i Rascagneres, que han destacat “la bona col·laboració de Saetde” per afrontar aquesta qüestió. Rascagneres, que ha recordat que encara queden 17 anys de l’actual concessió, no ha donat detalls del què podria costar aquest rescat, “al final és una fórmula matemàtica”, ni tampoc com es finançaria posteriorment si bé ha obert la porta a la possibilitat d’incloure’l dins la nova concessió de manera que fos el futur adjudicatri qui se’n fes càrrec.

Precisament, pel que fa a les pistes i a l’espera de la seva obertura, els cònsols han explicat que s’estan portant a terme tota l’oferta paral·lela a l’esquí per tal de poder mantenir una certa activitat econòmica. Així mateix, Mas i Rascagneres han valorat positivament l’afluència de visitants al Pas de la Casa des de la reobertura de la frontera francesa.

Encamp
rebaixa
0%
cessió
obligatòria
preveu
faciliti
construcció
d'entre 50 i 60
habitatges
lloguer

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte