Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp d'aquesta tarda.
Un moment de la sessió de consell de comú d'Encamp d'aquesta tarda.

Encamp tanca la liquidació provisional amb un superàvit que frega el milió d’euros


Escrit per: 
Redacció / FOTO: Agències

El Comú d’Encamp ha tancat el primer semestre del 2021 amb un superàvit que frega el milió d’euros, concretament de 981.801,91 euros. Així es desprèn de la liquidació que ha presentat avui a la tarda durant la sessió de Consell de Comú la consellera de finances, Josefina Rodríguez, que ha manifestat que es tracta d’una millora “rellevant”, tenint en compte que el primer semestre del 2020 es va liquidar amb un dèficit de 733.000 euros a causa de la pandèmia. Amb relació a aquesta xifra, ha recordat que a causa de la irrupció de la situació sanitària, la corporació va decidir no cobrar alguns impostos que s’han abonat durant aquest exercici amb la data corresponent.

La consellera de Finances també ha detallat els nivells d’endeutament de la corporació, els quals es troben en un 53,70%%, un percentatge “molt lluny del límit que permet la llei de finances públiques, que és un 200%”. Rodríguez ha exposat que el Comú ha liquidat aproximadament 11,3 milions d’euros del pressupost en despeses i ha ingressat un total de 12,2 milions d’euros, tot apuntant que encara que hagin incrementat els ingressos comunals durant el primer semestre, les xifres es troben “molt lluny” de les assolides en el mateix període d’altres exercicis. En l’àmbit de les inversions, s’han liquidat poc més de tres milions d’euros.

Una de les societats que ha patit una davallada més gran durant els primers sis mesos de l’any ha estat el Funicamp, amb una reducció del 99,99% dels ingressos i un 10% menys de despeses a causa del tancament de la instal·lació per la pandèmia.  

Subvencions esportives

Durant la sessió de Consell de Comú també s'ha aprovat la modificació del reglament per atorgar subvencions a esportistes i clubs esportius de la parròquia. Segons ha exposat el conseller de joventut i Esports, Xavier Fernández, la revisió del reglament que hi havia fins a la data era molt necessari perquè l’actual “només ens permetia donar subvencions als esportistes majors de 18 anys” i la modificació aprova les ajudes als professionals de l’esport a partir dels 16 anys.

Pel seu cantó, els consellers de la minoria del PS+I, David Rios i Enric Riba, han demanat a la majoria en quin punt es troben les converses amb el Govern, la Federació Andorrana de Futbol  i l’FC Andorra per a la construcció d’una ciutat esportiva. La cònsol major, Laura Mas, ha respost que “l’FC Andorra i la FAF han signat un conveni on es comprometen a fer una ciutat esportiva a Encamp, un anunci del qual ens n’alegrem fortament”. 

Finalment, la minoria ha entrat una pregunta sobre el projecte de construcció del nou Prat Gran, que havia d’iniciar-se a la tardor. “Avui dia el plec de bases del nou parc encara s’està elaborant, per la qual cosa no començarà ni al setembre, ni a l’octubre, ni al novembre”, ha afirmat Rios.

Comu d'Encamp

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte